• Guvernul a emis duminică un decret care interzice articolele pirotehnice” pentru sărbătorile din 14 iulie.
  • Măsura vine după revoltele declanșate de uciderea luna trecută de către poliție a lui Nahel M, în vârstă de 17 ani, de către poliția din Nanterre.
  • Artificiile au fost o armă populară în timpul săptămânii de tulburări, care a inclus unele dintre cele mai grave violențe urbane din Franța din ultimii aproape 20 de ani.

Franța a interzis vânzarea, deținerea și transportul tuturor artificiilor în timpul festivităților de Ziua Națională. Guvernul a emis duminică un decret care interzice articolele pirotehnice” pentru sărbătorile din 14 iulie, care marchează ziua națională a Franței, anunță BBC.

Măsura vine după revoltele declanșate de uciderea luna trecută de către poliție a lui Nahel M, în vârstă de 17 ani, de către poliția din Nanterre. Cu toate acestea, interdicția nu se aplică în cazul focurilor de artificii oficiale organizate de autoritățile locale.

Pentru a preveni riscul unor tulburări grave ale ordinii publice în timpul festivităților din 14 iulie, vânzarea, transportul, transportul și utilizarea articolelor pirotehnice și a artificiilor vor fi interzise pe teritoriul național până la 15 iulie inclusiv”, se arată în edictul publicat în jurnalul oficial francez.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Artificiile au fost o armă populară în timpul săptămânii de tulburări, care a inclus unele dintre cele mai grave violențe urbane din Franța din ultimii aproape 20 de ani. Chiar și în vremuri normale, evenimentele din piețele și străzile publice din seara Zilei Bastiliei au fost deseori perturbate în anii precedenți de tineri care aruncau petarde.

Prim-ministrul Élisabeth Borne a declarat că, pe lângă restricțiile privind artificiile, va fi desfășurată o prezență masivă” de securitate pentru a menține pacea și pentru a-i proteja pe francezi în aceste două zile sensibile”. Ea a declarat pentru ziarul Le Parisien că mulți oameni sunt destul de îngrijorați” de posibilitatea unor noi incidente violente în timpul sărbătorii naționale.

Poate Franța să împiedice începerea altor violențe?

Peste 3.700 de persoane au fost reținute de poliție în legătură cu protestele recente, inclusiv cel puțin 1.160 de minori, potrivit cifrelor oficiale. Ziua Bastiliei semnifică începutul Revoluției franceze, în urmă cu peste 200 de ani.

Citește și