• În Franța, dreptul la avort este recunoscut în prezent printr-o lege ordinară din 1975.
  • 86% din francezi sunt în favoarea înscrierii dreptului la avort în Constituție.
  • Macron și-a reafirmat dorința de a vedea această promisiune îndeplinită.

Un proiect de lege în acest sens va fi „prezentat în Consiliul de miniştri până la sfârşitul anului”, astfel încât „în 2024 libertatea femeilor de a recurge la întrerupere voluntară de sarcină (interruption volontaire de grossesse/IVG – n. r.) va fi ireversibilă”, a transmis Macron.

Emmanuel Macron şi-a reafirmat pe 4 octombrie dorinţa de a-şi îndeplini această promisiune. „Mi-am exprimat dorinţa, pe 8 martie, să putem ajunge la un text care să pună de acord punctele de vedere între Adunarea naţională şi Senat şi să permită convocarea unui congres la Versailles”, a subliniat şeful statului francez.

În Franța, dreptul la avort (întreruperea voluntară a sarcinii) este recunoscut în prezent printr-o lege ordinară din 1975, iar consacrarea sa în dreptul constituțional ar îngreuna orice încercare viitoare a legiuitorilor de a-l aboli sau de a-l submina grav, potrivit apărătorilor săi.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Potrivit unui sondaj de opinie din noiembrie 2022, aproape nouă din zece francezi (86%) sunt în favoarea înscrierii dreptului la avort în Constituție.

Citește și: