• Postul intermitent ajută persoanele diabetice de tip 2 să piardă din greutate.
  • Nu au fost raportate evenimente adverse grave în timpul studiului de şase luni.
  • Persoanele care suferă de diabet de tip 2 ar trebui să se consulte cu medicul.

Cercetătorii de la Universitatea Illionis din Chicago au descoperit că postul intermitent ajută persoanele diabetice de tip 2 să piardă din greutate.

Factorul determinant care face din practica postului o alternativă sigură: nu au fost raportate evenimente adverse grave în timpul studiului de şase luni şi apariţia hipoglicemiei (nivel scăzut de zahăr din sânge) şi hiperglicemie (nivel ridicat de zahăr din sânge) nu a fost diferit între dietă şi grupuri de control.

„Postul intermitent presupune consumul de alimente într-o anumită fereastră metabolică. O persoană care are acest program alimentar consumă alimente, în principiu, cea mai îndelungată perioadă fiind cea de 8 ore în care se poate mânca și 16 ore în care trebuie eliminat orice fel de aliment, se consumă doar apă, se beau doar ceaiuri neîndulcite, dacă vorbim de diabetici”, a explicat Lygia Alexandrescu, nutriționist, la Aleph News.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

În plus, puţin peste jumătate dintre participanţii la studiu erau de culoare şi alte 40% erau hispanici, ceea ce este remarcabil deoarece diabetul este deosebit de răspândit în rândul acestor grupuri. Cercetătorii şi-au încheiat nota amintind că persoanele care suferă de diabet de tip 2 ar trebui să se consulte cu medicul, înainte de a începe acest tip de dietă.

„Dacă vorbim de un acord din partea medicului, atunci mâncatul ordonat, combinații corecte, din 3 în 3 ore în acest interval de 8 ore poate conduce la scăderea în greutate pe termen lung pentru că se controlează porțiile de alimente și restricția de 16-17 ore poate să micșoreze volumul de alimente pe care îl consumă pacientul diabetic”, a explicat Lygia Alexandrescu, nutriționist, la Aleph News.

Citește și: