• Jurnalista, Anjana Gadgil, îi lua marți un interviu lui Bennett despre incursiunea forțelor de apărare israeliene din această săptămână în orașul palestinian Jenin din Cisiordania.
  • Doisprezece palestinieni, inclusiv mai mulți copii, și un israelian au fost uciși în operațiunea care a durat două zile.
  • Aproape de începutul interviului de 8 minute, Gadgil a spus: Teroriști, dar și copii. Forțele israeliene sunt fericite să ucidă copii”.

BBC și-a cerut scuze pentru un interviu difuzat în care unul dintre prezentatorii săi i-a spus fostului premier israelian Naftali Bennett că forțele israeliene sunt fericite să ucidă copii”, relatează JTA.

Jurnalista, Anjana Gadgil, îi lua marți un interviu lui Bennett despre incursiunea forțelor de apărare israeliene din această săptămână în orașul palestinian Jenin din Cisiordania. Doisprezece palestinieni, inclusiv mai mulți copii, și un israelian au fost uciși în operațiunea care a durat două zile.

Israelul a desfășurat operațiunea pentru a eradica celulele teroriste din oraș și susține că toți palestinienii morți, indiferent de vârstă, erau militanți. Aproape de începutul interviului de 8 minute, Bennett a repetat acest mesaj, la care Gadgil a răspuns: Teroriști, dar și copii. Forțele israeliene sunt fericite să ucidă copii”.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Bennett a răspuns: Este remarcabil că spui asta, pentru că ei ne ucid pe noi. Acum, dacă există un palestinian de 17 ani care trage în familia ta, Anjana, ce este el?”. Remarcile lui Gadgil au atras condamnarea din partea mai multor grupuri și personalități publice. Consiliul Deputaților Evreilor Britanici, o organizație comunitară, a declarat că este îngrozit” de declarația ei și că va lua legătura cu BBC din cauza a ceea ce a numit o încălcare clară a propriilor orientări ale corporației”. Liga Anti-Defăimare a calificat remarca drept calomnioasă și plină de ură” și a spus că vorbește despre o prejudecată anti-israeliană susținută în cadrul principalelor instituții media”.

Bennett a scris pe Twitter că discuția a fost unul dintre cele mai ostile interviuri față de Israel de care îmi amintesc”. Ca răspuns, un purtător de cuvânt al BBC a declarat pentru Jewish Chronicle, un ziar britanic, că rețeaua își cere scuze pentru declarația lui Gadgil.

Deși acesta a fost un subiect legitim de examinat în interviu, ne cerem scuze că limbajul folosit în această linie de întrebări nu a fost bine formulat și a fost nepotrivit”, a declarat purtătorul de cuvânt al BBC, adăugând că rețeaua s-a străduit să acopere Jenin într-un mod imparțial și robust”.

Consiliul britanic al deputaților a declarat că a salutat răspunsul rapid” al BBC. Mă bucur că BBC și-a cerut scuze pentru limbajul clar inacceptabil care a fost folosit în interviul lor cu Naftali Bennett”, a declarat Marie van der Zyl, președintele grupului, într-un comunicat.

Citește și