• Președintele chinez a inspectat forțele care operează într-o regiune de foc din apropierea Taiwanului.
  • Xi le-a spus reprezentanților militari că ar trebui să îndrăznească să lupte, să fie buni la luptă și să apere cu hotărâre suveranitatea (și) securitatea națională”.
  • Armata trebuie … să crească capacitatea liderilor comitetului de partid de a se pregăti pentru război și de a lupta”, a adăugat el.

Președintele chinez Xi Jinping a declarat joi că armata țării trebuie să îndrăznească să lupte”, a relatat presa de stat, în timp ce inspecta forțele care operează într-o regiune de foc din apropierea Taiwanului, scrie Al Arabiya.

Vizita lui Xi are loc în timpul unei valuri de diplomație cu Statele Unite – principalul susținător al securității Taiwanului -, secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, aflându-se în prezent la Beijing pentru discuții menite să stabilizeze legăturile economice. China consideră Taiwanul autoguvernat ca făcând parte din propriul teritoriu și a promis să aducă într-o zi insula sub controlul său, prin forță dacă este necesar.

În timpul unei inspecții a Comandamentului Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare, Xi le-a spus reprezentanților militari că ar trebui să îndrăznească să lupte, să fie buni la luptă și să apere cu hotărâre suveranitatea (și) securitatea națională”, a relatat televiziunea de stat CCTV. În prezent, lumea a intrat într-o nouă eră de turbulențe și schimbări, iar situația de securitate a țării noastre a devenit mai instabilă și mai incertă”, a declarat Xi, citat de CCTV.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Este necesar să aprofundăm planificarea războiului și a luptei… să ne concentrăm pe pregătirea militară pentru lupta reală și să accelerăm îmbunătățirea capacității noastre de a învinge”, ar fi spus Xi. Armata trebuie … să crească capacitatea liderilor comitetului de partid de a se pregăti pentru război și de a lupta”, a adăugat el, potrivit radiodifuzorului.

Imaginile difuzate de CCTV joi seară l-au arătat pe Xi într-o cămașă militară kaki intrând într-o sală cu oficiali militari care aplaudau entuziasmați înainte de a face remarci de pe un podium. China și Statele Unite s-au confruntat în ultimii ani în legătură cu statutul Taiwanului, Beijingul organizând exerciții militare pe scară largă ca răspuns la o vizită pe insulă a președintelui de atunci al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, anul trecut.

Citește și