• Președintele chinez a inspectat forțele care operează într-o regiune de foc din apropierea Taiwanului.
  • Xi le-a spus reprezentanților militari că ar trebui să îndrăznească să lupte, să fie buni la luptă și să apere cu hotărâre suveranitatea (și) securitatea națională”.
  • Armata trebuie … să crească capacitatea liderilor comitetului de partid de a se pregăti pentru război și de a lupta”, a adăugat el.

Președintele chinez Xi Jinping a declarat joi că armata țării trebuie să îndrăznească să lupte”, a relatat presa de stat, în timp ce inspecta forțele care operează într-o regiune de foc din apropierea Taiwanului, scrie Al Arabiya.

Vizita lui Xi are loc în timpul unei valuri de diplomație cu Statele Unite – principalul susținător al securității Taiwanului -, secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, aflându-se în prezent la Beijing pentru discuții menite să stabilizeze legăturile economice. China consideră Taiwanul autoguvernat ca făcând parte din propriul teritoriu și a promis să aducă într-o zi insula sub controlul său, prin forță dacă este necesar.

În timpul unei inspecții a Comandamentului Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare, Xi le-a spus reprezentanților militari că ar trebui să îndrăznească să lupte, să fie buni la luptă și să apere cu hotărâre suveranitatea (și) securitatea națională”, a relatat televiziunea de stat CCTV. În prezent, lumea a intrat într-o nouă eră de turbulențe și schimbări, iar situația de securitate a țării noastre a devenit mai instabilă și mai incertă”, a declarat Xi, citat de CCTV.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Este necesar să aprofundăm planificarea războiului și a luptei… să ne concentrăm pe pregătirea militară pentru lupta reală și să accelerăm îmbunătățirea capacității noastre de a învinge”, ar fi spus Xi. Armata trebuie … să crească capacitatea liderilor comitetului de partid de a se pregăti pentru război și de a lupta”, a adăugat el, potrivit radiodifuzorului.

Imaginile difuzate de CCTV joi seară l-au arătat pe Xi într-o cămașă militară kaki intrând într-o sală cu oficiali militari care aplaudau entuziasmați înainte de a face remarci de pe un podium. China și Statele Unite s-au confruntat în ultimii ani în legătură cu statutul Taiwanului, Beijingul organizând exerciții militare pe scară largă ca răspuns la o vizită pe insulă a președintelui de atunci al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, anul trecut.

Citește și