• Astăzi are loc prima întâlnire între echipa lui Gantz și cea a lui Benjamin Netanyahu cu privire la formarea unui guvern de urgență.
  • Presa israeliană susține că în acest moment guvernul Netanyahu este prea slab pentru a desfășura o acțiune militară de amploare în Fâșia Gaza.

Astăzi are loc prima întâlnire între echipa lui Gantz și cea a lui Benjamin Netanyahu cu privire la formarea unui guvern de urgență.

Ne așteptăm la un anunț dacă se va forma acest cabinet de război, pentru că în general, presa israeliană susține că în acest moment guvernul Netanyahu este prea slab pentru a desfășura o acțiune militară de amploare în Fâșia Gaza. Până acum s-au întâlnit reprezentanții Licudului cu ceilalți și au discutat despre formarea acestui cabinet de război. Dar problema este că în acest moment opoziția, care până acum a fost în stradă și l-au combătut foarte puternic pe Netanyahu din cauza reformei judiciare.

Beni Gantz pune niște condiții care par de neacceptat pentru Netanyahu, adică șubrezire a coaliției prin dispariția din cabinetul Netanyahu a reprezentanților din coaliție, talibani, extremiști, adică fără ministrul de finanțe și fără ministrul securității naționale. Se pare că Netanyahu n-ar fi de acord cu acest lucru, dar există și o presiune din partea președintelui Israelului, ca să se formeze acest guvern de război, astfel încât în următoarele ore vom vedea câte vor fi armata israeliană, practic statul israelian să intervină în forță în Fâșia Gaza. În acest moment sunt bombardamente de ambele părți, Hamas bombardează pe unde poate în Israel, iar Israelul în acest moment bombardează în Fâșia Gaza ideea să se intre cu trupe la sol și pentru asta trebuie să existe un guvern stabil astfel încât să nu existe opozanți la această acțiune. Discuțiile politice sunt în desfășurare.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Citește și: