Generalul-locotenent Gheorghiță Vlad a anunțat că sistemele antiaeriene au fost activate: Armata este gata să folosească puterea militară pentru a apăra teritoriul românesc

Pentru prima dată, un oficial român spune că sistemele antiaeriene au fost activate și armata este gata să folosească toată puterea militară pentru a apăra teritoriul românesc. Declarația a fost făcută de generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, locțiitorul Șefului Statului Major al Apărării, la un post de televiziune străin.

Ministerul Apărării Naționale a început să comunice mai mult despre incidentele din nordul Dobrogei, cu dronele rusești, dar generalul locotenent Gheorghiță Vlad vine cu trei elemente noi care nu s-au mai spus. Este vorba despre numărul exact de militari, 600, care sunt dislocați în nordul Dobrogei. Apoi, acesta a anunțat că sistemele antiaeriene au fost activate, ceea ce înseamnă că sunt gata de tragere. La final, generalul-locotenent Gheorghiță Vlad a spus că România își va folosi toată puterea militară ca să își apere teritoriul național.

„Militarii nu pot trage în afara poligonului, este clar că au nevoie de o decizie politică și, din păcate, aceasta nu a venit. Spre exemplu, în Polonia, când s-a trecut la activarea sistemelor antiaeriene, declarația a venit chiar de la președintele statului. La noi a făcut-o al doilea în Statul Major al Apărării, la un post de televiziune străină. De când a început această criză nu am văzut nicio conferință la nivelul administrației prezidențiale, guvernului sau Ministerului Apărării Naționale”, a explicat Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității, la Aleph News.

Citește și

Exit mobile version