• În 2022 au murit mai multe persoane decât s-au născut.
  • Excesul de decese faţă de naşteri a crescut la 327.000.
  • Potrivit Bloomberg Economics, Germania se confruntă cu o povară demografică.

Germania a înregistrat cea mai mare creştere a populaţiei din ultimele trei decenii. Populaţia Germaniei a crescut cu 1,3%, ajungând la 84,4 milioane de locuitori, cel mai mare salt anual de la reunificarea ţării, scrie Bloomberg.

Creşterea de 1,12 milioane de persoane s-a datorat exclusiv străinilor care s-au mutat în Germania, a anunţat marţi biroul de statistică Destatis într-un comunicat. Imigraţia netă a ajuns la 1,46 milioane – de la 329.000 cu un an înainte – cauzată în principal de mişcările de refugiaţi din Ucraina”.

La fel ca în anii precedenţi, în 2022 au murit mai multe persoane decât s-au născut. Excesul de decese faţă de naşteri a crescut la 327.000. Potrivit Bloomberg Economics, Germania se confruntă cu o povară demografică. Fără imigranţi care să îi completeze rândurile, să plătească taxe şi să muncească, cea mai mare economie europeană riscă să rămână fără forţă de muncă pentru a alimenta creşterea.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ţara a acceptat peste 1 milion de sirieni pe fondul crizei refugiaţilor din 2014-2015. Numărul ucrainenilor din Germania a crescut de peste şase ori anul trecut, potrivit Destatis.

Citește și: