• Calendarul provizoriu pentru sezonul 10 a fost publicat marți de Formula E și de Federația Internațională de Automobilism.
  • 22 de piloți de la 11 echipe vor concura cu inovatoarea mașină de curse GEN3.
  • Formula E și guvernul metropolitan din Tokyo au colaborat pentru a aduce cursa în oraș pentru a sprijini inițiativa Zero Emission Vehicle.

Campionatul Mondial ABB FIA Formula E va concura pentru prima dată pe străzile din Tokyo în martie anul viitor, în timp ce seria vizează mai multe orașe din lume pentru a găzdui curse de debut în cel de-al zecelea sezon, scrie TSN.

Calendarul provizoriu pentru sezonul 10 a fost publicat marți de Formula E și de Federația Internațională de Automobilism (FIA), în urma ratificării de către Consiliul Mondial al Automobilismului FIA și cu sprijinul ASN-urilor (Autoritățile Sportive Naționale) locale pentru fiecare oraș gazdă.

Cursa de la Tokyo de pe 30 martie 2024 va fi primul eveniment de sporturi cu motor din campionatul mondial sancționat de FIA care va avea loc la Tokyo. Douăzeci și doi de piloți de la 11 echipe vor concura cu inovatoarea mașină de curse GEN3 – cea mai rapidă, ușoară, puternică și eficientă mașină de curse electrică construită vreodată – pe drumurile din jurul centrului de convenții Tokyo Big Sight de pe malul golfului Tokyo.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Tokyo Zero Emission, planul de viitor pentru un oraș cu zero emisii de dioxid de carbon

Sunt încântată de decizia oficială conform căreia Tokyo va găzdui o cursă de Formula E în martie 2024″, a declarat guvernatorul orașului Tokyo, Yuriko Koike, într-un comunicat. Centrându-se pe răspândirea utilizării vehiculelor cu emisii zero, guvernul metropolitan din Tokyo accelerează acțiunile în toate domeniile pentru a realiza Tokyo Zero Emission, un oraș avansat din punct de vedere ecologic care nu emite dioxid de carbon. Formula E se desfășoară în marile orașe din întreaga lume ca o cursă rutieră pentru vehicule electrice care nu emit gaze de eșapament sau zgomot de motor.”

Formula E și guvernul metropolitan din Tokyo au colaborat pentru a aduce cursa în oraș pentru a sprijini inițiativa Zero Emission Vehicle (ZEV), parte a strategiei Zero Emission Tokyo. Orașul are un plan de acțiune pentru climă care are ca obiectiv atingerea unui nivel net zero de emisii de CO2 până în 2050.

Tokyo va fi un punct culminant al celui de-al zecelea sezon istoric al nostru”, a declarat Jeff Dodds, directorul executiv al Formulei E, într-un comunicat. Suntem, de asemenea, în discuții avansate cu multe alte orașe emblematice ale lumii care doresc să găzduiască o cursă de Formula E și să creeze împreună cu noi evenimente de succes în campionatul mondial de motorsport. Ne așteptăm ca acest lucru să se reflecte în calendarul actualizat publicat în cursul acestui an.”

Sezonul 10 al Campionatului Mondial ABB FIA Formula E va începe în Mexico City sâmbătă, 13 ianuarie. Trei runde din calendarul provizoriu de 17 curse sunt listate ca To Be Determined (TBD), în timp ce Formula E continuă discuțiile avansate cu o serie de potențiale orașe-gazdă, care ar permite campionatului să creeze mai multe evenimente de curse spectaculoase în locații globale emblematice.

Citește și: