• Nemții vor și un program de subvenții pentru vânzarea de kebab.
  • Olaf Scholz este obișnuit cu întrebările despre prețul kebabului.
  • Die Linke: În unele orașe germane, kebabul ajunge și la 10 €.
  • Die Linke: Nemții consumă peste 1 miliard de porții de kebab pe an.
  • Die Linke: Un program de subvenționare ar costa 4 mld. €, anual.

Guvernul german începe programul „Shaorma pentru toți”! Nemții s-au săturat de prețurile tot mai mari la kebab, unul din felurile lor preferate de mâncare. Așa că acum cer guvernului să plafoneze prețul și să creeze un program de subvenții care să mențină prețul mai jos. Cancelarul Olaf Scholz, sătul și el de cerințele publicului, și-a pus guvernul să explice pe rețelele de socializare că prețurile sunt mari pentru că au crescut salariile și s-a scumpit energia. În unele orașe germane, kebabul costă 10 euro, spune Die Linke partidul parlamentar de stânga – cu peste 9% în Parlament.

Cancelarul Olaf Scholz s-a obișnuit atât de mult să fie întrebat despre prețul kebaburilor în timpul aparițiilor publice, încât guvernul său a postat chiar și pe rețelele de socializare pentru a explica faptul că majorarea prețurilor se datorează în parte creșterii costurilor salariale și energetice. „Este destul de frapant faptul că peste tot unde merg, în principal de la tineri, sunt întrebat dacă nu ar trebui să existe o frână de preț pentru doner”, a declarat Scholz.

Piața de kebab din Germania ajunge la 7 miliarde de euro – un total de 1.3 miliarde portii. Berlinul vinde 400.000 in fiecare zi. Așa că un program de subvenționare ar costa statul 4 miliarde de euro anual.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

În România, cele mai populare 4 shaormerii fac afaceri de 20 de milioane de euro pe an – anunță Ziarul Financiar. Însă piața totală este de zece ori mai mare – undeva la 150-200 de milioane de euro, arată estimările ZF – asta pentru că nu există date oficiale din lumea fast-food. Asta pentru că shaormeriile nu au propriul cod CAEN.

Citește și