• Peste 6.000 de persoane au sosit în decurs de o zi pe insula Lampedusa din Tunisia.
  • Meloni a declarat că Europa are nevoie de o schimbare de paradigmă”.
  • Crucea Roșie italiană a declarat că aproximativ 700 de noi sosiți au fost transferați joi în largul Lampedusei.

Premierul italian Giorgia Meloni a promis vineri că va lua măsuri extraordinare” pentru a face față afluxului de migranți, inclusiv un nou apel la o blocadă navală a Africii de Nord, după o săptămână în care peste 6.000 de persoane au sosit în decurs de o zi pe insula Lampedusa din Tunisia.

Meloni l-a invitat pe șeful Comisiei Europene să viziteze Lampedusa împreună cu ea pentru a vedea la fața locului condițiile și a cerut ca un nou acord al Uniunii Europene cu Tunisia privind migrația să fie pus în aplicare, informează AP News.

Într-o înregistrare video distribuită de biroul său, Meloni a declarat că Europa are nevoie de o schimbare de paradigmă” pentru a face față unei serii de factori din Africa – conflicte, instabilitate, creșterea prețurilor la cereale și crize climatice – care, a avertizat ea, ar putea determina milioane de oameni să își riște viața pentru a veni în Europa.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM

În mod evident, Italia și Europa nu pot primi acest aflux masiv de oameni, mai ales când aceste fluxuri de migranți sunt gestionate de traficanți fără scrupule”, a spus ea.

Crucea Roșie italiană a declarat că aproximativ 700 de noi sosiți au fost transferați joi în largul Lampedusei, iar alte 2.500 de transferuri au fost planificate pentru vineri, pentru a încerca să reducă presiunea asupra centrului de refugiați de pe insulă, care are o capacitate normală de aproximativ 400 de persoane. Începând de vineri dimineață, centrul găzduia aproximativ 3.800 de persoane, în scădere semnificativă față de cele peste 6.000 înregistrate în această săptămână, a precizat Crucea Roșie într-un comunicat.

Citește și