• TikTok a susținut că a făcut deja modificări relevante până la momentul în care a început investigația irlandeză.
  • Funcția de asociere familială” a aplicației nu a fost suficient de strictă.
  • Până acum, toate datele utilizatorilor erau păstrate pe servere din SUA și Singapore.

TikTok a fost amendată cu 345 de milioane de euro pentru încălcarea legislației privind protecția vieții private în ceea ce privește prelucrarea datelor personale ale copiilor, a anunțat o autoritate de reglementare din UE.

Ancheta Comisiei pentru protecția datelor din Irlanda a constatat că setările implicite ale aplicației video chinezești au făcut ca, în mod implicit, conturile adolescenților să poată fi vizualizate în mod public, ceea ce a reprezentat un risc pentru copiii sub 13 ani care s-au înscris, deși se presupune că aceștia sunt excluși, informează Sky News.

În plus, funcția de asociere familială” a aplicației, care permite adulților să gestioneze setările contului copilului lor, nu a fost suficient de strictă. Utilizatorii adolescenți au fost îndrumați către opțiuni mai intruzive pentru confidențialitate” atunci când s-au înregistrat și au postat videoclipuri, a adăugat acesta.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

TikTok a susținut că a făcut deja modificări relevante până la momentul în care a început investigația irlandeză, în septembrie 2021, inclusiv făcând ca toate conturile deținute de persoane sub 16 ani să fie private în mod implicit. Elaine Fox, șefa de confidențialitate a TikTok pentru Europa, a declarat că majoritatea criticilor autorității de reglementare nu mai sunt relevante”.

Cum încearcă TikTok să combată preocupările legate de confidențialitate

Amenda de vineri împotriva TikTok vine în contextul în care aceasta încearcă să combată preocupările legate de confidențialitate în rândul politicienilor europeni, în special prin lansarea primului său centru de date local la Dublin.

Până acum, toate datele utilizatorilor erau păstrate pe servere din SUA și Singapore. Irlanda va găzdui, de asemenea, un al doilea astfel de centru, care este în construcție, iar un altul este în curs de construcție în Norvegia.

Cei care suspectează TikTok au sugerat că informațiile despre utilizatori ar putea fi împărtășite cu guvernul chinez, însă compania a declarat că nu va face acest lucru și că legile Beijingului nu se extind la datele deținute în străinătate.

Citește și