Giorgia Meloni promite că va lua „măsuri extraordinare” pentru a face față unui aflux de migranți în Italia: „Europa are nevoie de o schimbare de paradigmă”

Premierul italian Giorgia Meloni a promis vineri că va lua măsuri extraordinare” pentru a face față afluxului de migranți, inclusiv un nou apel la o blocadă navală a Africii de Nord, după o săptămână în care peste 6.000 de persoane au sosit în decurs de o zi pe insula Lampedusa din Tunisia.

Meloni l-a invitat pe șeful Comisiei Europene să viziteze Lampedusa împreună cu ea pentru a vedea la fața locului condițiile și a cerut ca un nou acord al Uniunii Europene cu Tunisia privind migrația să fie pus în aplicare, informează AP News.

Într-o înregistrare video distribuită de biroul său, Meloni a declarat că Europa are nevoie de o schimbare de paradigmă” pentru a face față unei serii de factori din Africa – conflicte, instabilitate, creșterea prețurilor la cereale și crize climatice – care, a avertizat ea, ar putea determina milioane de oameni să își riște viața pentru a veni în Europa.

În mod evident, Italia și Europa nu pot primi acest aflux masiv de oameni, mai ales când aceste fluxuri de migranți sunt gestionate de traficanți fără scrupule”, a spus ea.

Crucea Roșie italiană a declarat că aproximativ 700 de noi sosiți au fost transferați joi în largul Lampedusei, iar alte 2.500 de transferuri au fost planificate pentru vineri, pentru a încerca să reducă presiunea asupra centrului de refugiați de pe insulă, care are o capacitate normală de aproximativ 400 de persoane. Începând de vineri dimineață, centrul găzduia aproximativ 3.800 de persoane, în scădere semnificativă față de cele peste 6.000 înregistrate în această săptămână, a precizat Crucea Roșie într-un comunicat.

Citește și

Exit mobile version