• Consiliul de Miniștri al Italiei urmează să se reunească marți pentru a discuta primele măsuri urgente” pentru a face față inundațiilor.
  • Într-un tweet de sâmbătă, Meloni le-a mulțumit celorlalți lideri prezenți la summit, spunând că apropierea lor este un semn tangibil al coeziunii noastre în vremuri dificile”.
  • Fotografiile au surprins-o pe Meloni arătându-le omologilor săi de la summit imagini ale inundațiilor.

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni se întoarce mai devreme de la summitul G7 de la Hiroshima, Japonia, în timp ce țara sa se luptă cu inundațiile care au provocat moartea a cel puțin 14 persoane, scrie Politico.

Cele mai grave inundații din ultimii 100 de ani din Italia au inundat orașe și localități din regiunile nordice și estice Emilia Romagna și Le Marche, după ce, în 48 de ore, a plouat în valoare de aproximativ șase luni. Devastarea a precipitat plecarea anticipată a lui Meloni de la G7, au relatat sâmbătă agenția italiană de știri ANSA și alte mass-media.

Consiliul de Miniștri al Italiei urmează să se reunească marți pentru a discuta primele măsuri urgente” pentru a face față inundațiilor. Într-un tweet de sâmbătă, Meloni le-a mulțumit celorlalți lideri prezenți la summit, spunând că apropierea lor este un semn tangibil al coeziunii noastre în vremuri dificile”. Fotografiile au surprins-o pe Meloni arătându-le omologilor săi de la summit imagini ale inundațiilor.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Inundațiile au deschis, de asemenea, întrebări cu privire la motivul pentru care miliardele de euro alocate pentru lucrări structurale pentru a contracara instabilitatea hidrogeologică nu au fost niciodată folosite.

Citește și: