• Menținerea status quo-ului de pace și stabilitate este consensul atât pentru lume, cât și pentru Taiwan”, a declarat Tsai într-un discurs susținut în biroul prezidențial din Taipei.
  • Deși Taiwanul este înconjurat de riscuri, nu este nicidecum un generator de riscuri”, a declarat ea.
  • China susține că diferendele sale cu Taiwanul sunt o chestiune internă și a afirmat că poate cuceri prin forță națiunea autoguvernată.

Taiwanul va menține status quo-ul de pace și stabilitate în strâmtoarea Taiwan, în ciuda tensiunilor crescânde cu China, deoarece intrarea în război nu este o opțiune pentru națiunea insulară autonomă, a declarat sâmbătă președintele Tsai Ing-Wen, scrie The Independent.

Războiul nu este o opțiune. Niciuna dintre părți nu poate schimba în mod unilateral status quo-ul prin mijloace non-pacifice”, a declarat președintele.

Menținerea status quo-ului de pace și stabilitate este consensul atât pentru lume, cât și pentru Taiwan”, a declarat Tsai într-un discurs susținut în biroul prezidențial din Taipei, marcând cea de-a șaptea aniversare a guvernării sale. Taiwanul nu va provoca China și nici nu va ceda în fața tacticilor sale de presiune, a adăugat președintele. Deși Taiwanul este înconjurat de riscuri, nu este nicidecum un generator de riscuri. Suntem un manager responsabil al riscurilor și Taiwanul va fi alături de țările și comunitățile democratice din întreaga lume pentru a dezamorsa împreună riscurile”, a declarat ea.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Potrivit unor rapoarte ale serviciilor de informații americane, președintele chinez Xi Jinping a ordonat Armatei Populare de Eliberare (APL) a țării să fie pregătită până în 2027 să anexeze Taiwanul. China susține că diferendele sale cu Taiwanul sunt o chestiune internă și a afirmat că poate cuceri prin forță națiunea autoguvernată. Xi a subliniat în mod constant, după ce a venit la putere în 2012, că problema Taiwanului nu poate fi transmisă de la o generație la alta.

Acest lucru vine pe fondul intensificării presiunii militare și diplomatice asupra insulei guvernate democratic prin afișarea forței militare și efectuarea de lansări de rachete, pe lângă faptul că a cerut administrației taiwaneze să ia în considerare suveranitatea Chinei.

Citește și: