• Marţi este a doua zi de grevă generală în şcoli, după ce sindicatele din educaţie au cerut „o soluţie credibilă”.
  • Sunt în grevă peste 150.000 de cadre didactice şi peste 70.000 de angajaţi din categoria personalului didactic auxiliar şi nedidactic.
  • După-amiază, premierul Nicolae Ciucă urmează să se întâlnească şi cu sindicatele din educaţie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat marţi, după discuţiile reprezentanţilor Guvernului cu elevii şi părinţii, că disponibilitatea la dialog se menţine până la finalizarea grevei din educaţie, scrie Mediafax.

Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, premierul Nicolae Ciucă a enumerat, la întâlnirea de marţi, sumele investite în educaţie până acum şi a spus că reprezentanţii Executivului îşi doresc deblocarea grevei în aşa fel încât să fie permisă continuarea măsurilor pentru educaţie.

„După cum ştiţi, dialogul pe care Guvernul îl realizează cu reprezentanţii sindicatelor este în derulare. Disponibilitatea la dialog se menţine până la finalizarea acestui proces care ar trebui să aducă înapoi toţi profesorii la catedră, alături de elevi, mai ales că suntem la final de an şi în special copiii din clasa a 8-a, elevii din clasa a 12-a au nevoie să-şi clarifice rapid situaţia şi să nu-şi sporească emoţiile legate de examenele care îi aşteaptă”, a declarat Dan Cărbunaru.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Marţi este a doua zi de grevă generală în şcoli, după ce sindicatele din educaţie au cerut „o soluţie credibilă” asupra revendicărilor salariale.

Reprezentantul Federaţiei Părinţilor, Iulian Cristache a declarat marţi că a înţeles că la ora 15.00 va avea loc o nouă întâlnire sindicate-Guvern.

„Categoric este o situaţie conflictuală pe care trebuie să o rezolvăm pe bază de dialog, între guvern şi reprezentanţii sindicatelor. Dacă întârziem mai mult de o săptămână este destul de periculor pentru viitorul acestor copii, în sensul în care avem un calendar agreat referitor la structura anului şcolar, un calendar care trebuie să ducă în final la susţinerea celor două examene naţionale”, a spus Iulian Cristache la Palatul Victoria.

Sunt în grevă peste 150.000 de cadre didactice şi peste 70.000 de angajaţi din categoria personalului didactic auxiliar şi nedidactic. După-amiază, premierul Nicolae Ciucă urmează să se întâlnească şi cu sindicatele din educaţie.

Citește și: