• Oamenii au încercat să fugă de la locul faptei, alergând pe nisip și urcându-se în mașini pentru a pleca.
  • Participanții la petrecere au spus că erau jeep-uri pline de bărbați înarmați, care trăgeau în mașini.
  • Au oprit curentul electric și dintr-o dată, de nicăieri, ei [militanții] au intrat înăuntru cu focuri de armă, deschizând focul în toate direcțiile”, a declarat un participant la festival.

Militanții palestinieni au luat cu asalt festivalul Supernova și au deschis focul ca parte a unui uriaș atac surpriză asupra Israelului. Peste 260 de cadavre ar fi fost recuperate de la locul festivalului, potrivit agenției de salvare Zaka. Un participant la petrecere, pe nume Ortel, a declarat că primul semn că ceva nu este în regulă a fost când o sirenă a sunat în jurul zorilor, avertizând asupra rachetelor. Martorii oculari au spus că rachetele au fost urmate rapid de focuri de armă.

Au oprit curentul electric și dintr-o dată, de nicăieri, ei [militanții] au intrat înăuntru cu focuri de armă, deschizând focul în toate direcțiile”, a declarat ea pentru Channel 12 din Israel. Cincizeci de teroriști au sosit în dube, îmbrăcați în uniforme militare”, a spus ea.

Oamenii au încercat să fugă de la locul faptei, a spus ea, alergând pe nisip și urcându-se în mașini pentru a pleca – dar participanții la petrecere au spus că erau jeep-uri pline de bărbați înarmați, care trăgeau în mașini.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Au tras rafale, iar noi am ajuns la un punct în care toată lumea și-a oprit mașinile și a început să fugă. M-am dus într-un copac, un tufiș ca acesta, iar ei au început să stropească oamenii. Am văzut mase de răniți aruncați de colo-colo, iar eu eram într-un copac și încercam să înțeleg ce se întâmplă.”

Locul de desfășurare a festivalului – cu trei scene, o zonă de camping și o zonă de bar și mâncare – se afla în deșertul Negev, în apropiere de Kibbutz Re’im. Acesta nu este departe de Fâșia Gaza, de unde luptătorii Hamas au trecut în zori pentru a lansa atacul. Aceștia s-au infiltrat în orașe și sate, luând zeci de persoane ostatice.

Gili Yoskovich a povestit pentru BBC cum s-a ascuns într-o livadă de pomelo. Mergeau copac cu copac și trăgeau. Am văzut că oamenii mureau peste tot. Am fost foarte tăcută. Nu am plâns, nu am făcut nimic”. În cele din urmă, după trei ore, ea a auzit niște voci ale soldaților israelieni și a decis să fugă spre siguranță. A fost un masacru”, a declarat Yaniv, un medic de urgență care a fost chemat la petrecere. El a declarat pentru postul public de televiziune Kan News: „Nu am mai văzut așa ceva în viața mea. A fost o ambuscadă planificată. În timp ce oamenii ieșeau pe ieșirile de urgență, echipe de teroriști îi așteptau acolo și au început să-i elimine.

Erau 3.000 de persoane la eveniment, așa că probabil că știau. Aveau informații de la serviciile de informații”. Prietenii și membrii familiilor celor dragi dispăruți speră acum cu disperare să îi găsească.

Citește și: