• Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a declarat că Germania nu are niciun plan de a staţiona trupe în România.
  • Oficialul german a explicat că, în cadrul NATO, Franţa are un parteneriat militar strâns cu România, iar Germania este naţiune-cadru pentru Lituania.
  • Marcel Ciolacu a declarat marți, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Berlin cu Olaf Scholz, că și-ar dori ca trupele germane să fie staționate pe teritoriul României.

Germania nu are niciun plan de a staţiona permanent trupe în România, a comunicat miercuri Ministerul Apărării de la Berlin, după ce premierul Marcel Ciolacu a exprimat dorinţa de a fi staţionaţi militari germani pe teritoriul României.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a declarat miercuri, potrivit publicaţiei Tagesspiegel şi site-ului Tagesschau.de, că Germania nu are niciun plan de a staţiona trupe în România.

Oficialul german a explicat că, în cadrul NATO, Franţa are un parteneriat militar strâns cu România, iar Germania este naţiune-cadru pentru Lituania. În acest context, Germania ,,nu se simte obligată” să trimită o brigadă permanentă în România, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministeruluui Apărării de la Berlin.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Premierul României, Marcel Ciolacu, a afirmat marţi, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Berlin cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, că şi-ar dori ca pe teritoriul României să fie staţionate trupe germane. Berlinul tocmai a anunţat un plan de a staţiona aproximativ 4.000 de militari germani în Lituania, în cadrul acţiunilor de consolidare a flancului estic al NATO.

Citește și

VIDEO. Regele Charles al III-lea a primit bijuteriile coroanei scoțiene în cadrul ceremonii fastuoase la Edinburgh

ONU recrutează roboți pentru a îndeplini obiectivele globale de dezvoltare. Cum va arăta prima conferință de presă om-robot

Wimbledon 2023: Protestatarii Just Stop Oil au întrerupt pentru scurt timp meciurile