• Guvernul va acorda sprijin financiar în agricultură și zootehnie.
  • Sindicatul Europol denunță presiuni politice asupra polițiștilor.
  • Guvernul va subvenționa integral acciza utilizată în agricultură.

Protestele fermierilor și transportatorilor au scos la iveală o nouă categorie de nemulțumiți. Polițiștii din sindicatul Europol spun că sunt supuși la presiuni politice ca să blocheze mașinile scoase pe drumuri de protestatari. Presiunile vin din partea șefilor lor, ale căror funcții depind de politicieni, spun șefii sindicatului.

Șeful Poliției Române, avertizează că au apărut pe rețelele de socializare incitări la violență. Deocamdată, 24 de persoane s-au ales cu dosare penale pentru astfel de incitări. Negocierile protestatarilor cu guvernul au continuat și astăzi, de data asta cu succes.

Guvernul promite să dea, până pe 30 mai, un sprijin de 100 de euro pe hectar pentru toate culturile din toamna anului 2022. Va acorda sprijin și în zootehnie și va subvenționa integral, în acest an, toată acciza care este utilizată în agricultură.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

De menționat că niciunul dintre marii fermieri din România au a participat la protest.

Și fermierii germani au organizat un protest astăzi, la Berlin, la Poarta Brandenburg. Peste 5.000 de oameni, cu 3.000 de tractoare și camioane, cer renunțarea la reducerea subvențiilor fiscale pentru agricultură.

Citește și