• Fabricile de piese pentru mașini pierd din cauza mașinilor electrice.
  • Slovacia poate pierde 85.000 de job-uri din cauza mașinilor electrice.
  • Unii producători auto au făcut deja concedieri.

Dacă te temi că te-ar putea lăsa inteligența artificială fără muncă, uita-te sceptic și la mașinile electrice. Cu cât vom avea mai multe mașini electrice pe străzi, cu atât vom avea mai puține fabrici care fac componente pentru mașinile convenționale, iar asta va lasă zeci de mii de oameni fără un loc de muncă.

Un studiu făcut de GLOBSEC arată că peste 85.000 de locuri de muncă din Slovacia pot dispărea din cauza mașinilor electrice. Studiul a fost făcut în Slovacia pentru că orașul Dolny Kubin este considerat Detroit-ul Europei.

Producătorii se plâng că au deja de pierdut din cauză că sunt grăbiți de UE să treacă la mașini electrice. Kongsberg Automotive, un producător european de schimbătoare de viteze, a trebuit să facă deja concedieri.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Rămânem fără locuri de muncă?

Faptul că tot mai mulți producători bagă bani în electrice, poate duce la dispariția fabricilor care fac piese pentru mașinile convenționale.

În cel mai pesimist scenariu, până la 85.000 de locuri de muncă din Slovacia, adică 4,5% din forţa de muncă, ar putea fi eliminate în urma trecerii la electrice, potrivit unui studiu realizat de GLOBSEC, un grup de reflecţie cu sediul în Bratislava, capitala Slovaciei.

Citește și