• Hamas a lansat un atac major cu 100 de rachete asupra orașului Ashkelon din Israel.
  • Poliția a precizat că tirul de rachetă a lovit o clădire de apartamente.
  • Poliția a scanat securizat locul și a scanat explozibilii înainte de a sosi forțele de urgență.

Duminică seară, Hamas a lansat un atac major cu 100 de rachete asupra orașului Ashkelon din sudul Israelului. Poliția a precizat că tirul de rachete a lovit o clădire de apartamente.

Hamas, care a declarat anterior că vizează aeroportul internațional Ben Gurion, a declarat, de asemenea, că a lansat „un atac major cu rachete cu 100 de rachete” asupra orașului Ashkelon din sudul Israelului.

Rachetele au fost lansate asupra orașului de coastă ca răspuns la faptul că Forțele de Apărare ale Israelului „au vizat casele lor sigure”, a declarat Brigăzile Izzedine al Qassam, aripa armată a grupării militante palestiniene. Ashkelon nu este departe la nord de granița cu Fâșia Gaza.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Un spital din orașul israelian de coastă Ashkelon a fost lovit. Spitalul a suferit pagube, a declarat Tal Bergman, un înalt oficial al spitalului. O înregistrare video furnizată de Centrul Medical Barzilai a arătat o gaură mare făcută într-un perete și bucăți de moloz împrăștiate pe jos în ceea ce păreau a fi camere goale și un hol.

Conflictul amenința să se agraveze, Israelul promițând represalii. Conflictele anterioare dintre Israel și conducătorii Hamas din Gaza au provocat numeroase morți și distrugeri în Gaza și zile întregi de tiruri de rachete asupra orașelor israeliene.

Citește și: