• Haris Doukas l-a învins pe Kostas Bakoyannis, rudă cu prim-ministrul Greciei, ceea ce a dus la măsuri ostile din partea guvernului.
  • Doukas a câștigat cu o agendă ecologică și promisiunea de a scădea temperatura medie în Atena prin spații verzi.
  • Partidele de centru-stânga speră că Doukas va fi cel care va uni opoziția fragmentată în fața dreptei aflate la guvernare.

Numele lui Haris Doukas este necunoscut pentru europeni, dar în Grecia este un exemplu. El a devenit primar general al Atenei fără experiență politică cu un adversar care părea câștigător sigur.

Este vorba despre un primar foarte tânăr în vârstă de 44 de ani. Este de meserie inginer și practic a ajuns în această funcție cu sprijinul unui partid destul de nepopular, PASOK. Ne amintim de acest partid din perioada în care Grecia se afla într-o criză financiară acută și PASOK era la putere și trebuia să gestioneze această situație.

Cu ce program a devenit Doukas primar?

În primul rând, Atena este un oraș foarte cald, sunt niște temperaturi foarte ridicate în timpul verii și Doukas a pus accentul pe reducerea temperaturii, vrând să facă acest lucru prin dezvoltarea de spații verzi și reducerea sărăciei, fiindcă și acest lucru contează din acest punct de vedere.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Apoi, numărul foarte mare de turiști îi deranjează pe atenieni, iar Doukas a spus că va găsi un echilibru între numărul turiștilor și rezidenții orașului, în așa fel încât acest aflux de turiști să fie mai suportabil pentru locuitorii Atenei.

Cum colaborează Doukas cu guvernul grec?

Doukas colaborează foarte greu cu guvernul grec. Doukas a ajuns la putere în Atena cu sprijinul unui partid de stânga, PASOK, iar la guvernare se află un partid de dreapta, Noua Democrație și practic, acest guvern i-a retras toate ponderile accesibile orașului.

Guvernul este supărat pe Doukas și pentru faptul că l-a învins pe o rudă a premierului grec. Este vorba de Kostas Bakoyannis, care era absolut favorit în cursa pentru postul de primar general al Atenei, dar iată, a fost învins de Haris Doukas.

Acest lucru dă speranțe și pentru politicieni mai puțin cunoscuți din Grecia, dar și din Europa care îl au ca exemplu pe politicianul care pleacă în cursa electorială fără șanse și iată, câștigă.

Citește și