• Corespondentul The Telegraph  din China, merge în Wuhan să vadă realităţile de acolo
  • Piaţa fructelor de mare rămâne închisă şi sigilată
  • În afara pieţelor, viaţa în Wuhan pare a fi revenit la normal
  • Famiile merg la picnic de-a lungul râului Yangtze
  • Măştile faciale sunt încă necesare în locurile publice

Wuhan ţi-a luat-o înainte. Şcoli deschise, petreceri la piscină şi festivaluri de muzică în Maya Beach. Aşa arată ,,Noul Normal’’ în oraşul unde acum un an era un peisaj apocaliptic.

Sophia Yan, corespondent China:  Ritmul vieţii începe să crească, şi pare să se întoarcă la normal. Rezidenţii s-au bucurat de mulţimi masive la petrecerile de vară de la piscină, şi chiar mai recent la petrecerea de Anul Nou. Oamenii se înghesuie la cantine pentru a lua tăiţei picanţi, mâncarea locală favorită.

Mulţi spun că acum Wuhan e unul dintre cele mai sigure locuri din lume. Deşi măştile facialel sunt încă necesare în locurile publice, distanţarea socială e un lucru din trecut. Toate astea însă au un preţ.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Sophia Yan, corespondent China: Dacă nu îi crezi, doar uită-te la magazinele, şcolile, care sunt acum deschise. Asta, spun ei, e o dovadă că totul este sub control. Mulţi însă spun că sunt îngrijoraţi, şi că toate astea au venit cu un cost personal. Unii rezidenţi se îndoiesc de veridicitatea numărului de morţi, anunţate de către guvern.

În ultimele săptămâni s-a resimţit un deja-vu în Wuhan. Unele restricţii ale anului trecut, au început să revină.  

Sophia Yan, corespondent China: Barurile şi restaurantele sunt limitate la 75% capacitate, şi adunările mari sunt interzise.

Şi totuşi, în complexul comercial unde a apărut pentru prima oară coronavirusul se intră pe bază de cod QR. Te înregistrezi pe o platformă de urmărire a contactelor. Spaţiile se dezinfectează în fiecare seară. Piaţa de fructe de mare rămâne închisă şi după un an. Guvernul chinez, spune corespondentul The Telegraph, este şi acum convins că virusul a fost adus în Wuhan din altă parte