• Locuitorii din Krasnodar, Rusia, raportează masiv că simbolurile Z sunt atârnate peste tot în oraș. Svastica a fost cu Hitler, Z – la Putin.
  • Înitial au fost observate tancurile și blindatele rusești aflate în proximitatea granițelor cu Ucraina au fost marcate cu semnul „Z”, au observat duminică analiștii.
  • În plus, analiștii au remarcat că acest semn apare, nu doar pe blindate, ci și pe rucsacurile militarilor ruși.

Locuitorii din Krasnodar, Rusia, raportează masiv că simbolurile Z sunt atârnate peste tot în oraș. Svastica a fost simbolul folosit de Hitler, Z este simbolul folosit de Putin.

Înitial au fost observate tancurile și blindatele rusești aflate în proximitatea granițelor cu Ucraina au fost marcate cu semnul „Z”, au observat duminică analiștii.

Filmări din taberele rusești arată zeci de vehicule blindate marcate cu litera „Z”, inclusiv un convoi în Shebekino, la doar câțiva kilometri de frontiera cu Ucraina, potrivit The Telegraph.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

În plus, analiștii au remarcat că acest semn apare, nu doar pe blindate, ci și pe rucsacurile militarilor ruși.

Ce origine are pangliga și de ce este asociată cu Sfantul Gheorghe

Panglica Sfântului Gheorghe (în rusă lenta) este un element simbolic militar rusesc, constând într-o panglică bicoloră negru-portocaliu.

Panglica își are originile în perioada Imperiului Rus, fiind un element suplimentar la cele trei distincții cu care militarii ruși erau decorați pentru eroism și contribuție la patrie. În perioada sovietică, cele trei distincții au fost interzise de autoritățile comuniste, deoarece se presupune că reprezentau țarismul, astfel că din 1917 până în 1992 panglica nu a mai fost folosită cu aceste distincții. Cu toate acestea, panglica a continuat să fie folosită pe distincțiile Sfântul Gheorghe din Armata Albă, Corpul rus al Wehrmacht-ului,[2] și pe decorațiile sovietice Ordinul Gloriei și medalia pentru victoria asupra Germaniei, fiind redenumită în „gvardeiskaia lenta” (panglica gărzii).

În 2014, în Ucraina, panglica Sfântului Gheorghe a devenit un simbol asociat cu separatiștii pro-ruși. Autoritățile ucrainene au decis să sărbătorească Ziua Victoriei, pe 9 mai, cu simbolul Macului Roșu, renunțând la panglică. De asemenea, Belarus a anunțat că va sărbători Ziua Victoriei fără panglica Sfântului Gheorghe.
Liderul opoiției ruse, Alexei Navalny, a declarat că „lumea ar trebui să sărbătorească 9 mai cu steaguri și culori roșii, nu negru-portocaliu; iar panglica de Sfântul Gheorghe nu este altceva decât un rebranding introdus de Elțîn și Putin împotriva comuniștilor, pentru a elimina culoarea roșie, adevăratul simbol al victoriei împotriva fascismului și al sărbătorii de 9 mai”.