• În jur de 300.000 de persoane s-au programat în etapa a doua a campaniei de vaccinare
  • Până la sfârșitul lui martie vor veni 2,5 milioane de doze de vaccin de la Pfizer
  • O dată la două săptămâni o să primim și tranșe de vaccin de la Moderna, alte 400.000

Deocamdată, în jur de 300.000 de persoane s-au programat în etapa a doua. Valeriu Gheorghiță a anunțat că proporția este cam de 1 la trei. Adică unul dintre cei programați face parte din personalul esențial și trei sunt bătrâni de peste 65 de ani și bolnavi cronici. Proporția se va păstra și în cazul în care se vor deschide liste de așteptare, dar asta va mai dura cel puțin două săptămâni.

Livrările de vaccin își vor reveni în curând. Până la sfârșitul lui martie vor veni 2,5 milioane de doze de vaccin de la Pfizer. O dată la două săptămâni o să primim și tranșe de vaccin de la Moderna, alte 400.000. De asemenea, există șanse să fie aprobat și vaccinul AstraZeneca, deci din februarie e posibil să îl avem și pe acela.

Florentina Furtunescu de la Institutul Național de Statistică a spus că va trebui să ajungem la imunizarea de masă pentru ca restricțiile să fie ridicate în funcție de numărul celor vaccinați, adică la 70% din populația adultă. Dar chiar dacă nu vor fi vaccinați suficienți oameni, procentul va fi ajustat și în funcție de situația epidemiologică.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT