• Aparent înrădăcinat în războaiele culturale, guvernatorul Floridei, DeSantis, riscă să fie eclipsat de strângerea de fonduri a lui Trump.
  • Actualii și foștii agenți ai Partidului Republican se tem că Donald Trump este de departe favoritul pentru a deveni din nou candidatul prezidențial al partidului la alegerile din 2024.
  • Lincoln Project a cheltuit milioane de dolari pe reclame anti-Trump pe rețelele de socializare, la televiziune și în ziare în 2020.

Actualii și foștii agenți ai Partidului Republican care au petrecut ani de zile încercând să-l alunge pe Donald Trump din viața politică americană spun că la alegerile din 2024 fostul președinte a început să prindă atât de mult avânt încât se tem că acesta este de departe favoritul pentru a deveni din nou candidatul prezidențial al partidului, în fața lui Ron DeSantis, scrie Reuters.

În timp ce cursa pentru nominalizarea partidului este încă la început, anxietatea în rândul „Never Trumpers” – un mic grup de republicani care s-au opus public lui Trump încă de la prima sa alegere în 2016 – este un semn că fostul președinte ar putea lua avânt în fața principalului său potențial rival, Ron DeSantis.

Cum arată sondajele

Aparent înrădăcinat în războaiele culturale, guvernatorul Floridei, DeSantis, riscă să fie eclipsat de strângerea de fonduri a lui Donald Trump, de îmbunătățirea cifrelor din sondaje și de susținerile legislatorilor, spun donatorii anti-Trump.
Trump avea un avans uriaș față de DeSantis în rândul alegătorilor republicani și independenți la nivel național, de 58% la 21%, într-un sondaj Reuters/Ipsos de la începutul lunii aprilie. Alte sondaje efectuate numai în rândul republicanilor arată că Donald Trump a crescut într-un avans impunător față de DeSantis în ultimele săptămâni.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Never Trumpers”, dintre care unii au părăsit Partidul Republican, dar se opun în continuare în mod vocal lui Trump și lucrează pentru a-l submina pe acesta cu alegătorii, spun că speranțele lor pentru DeSantis sunt în declin. Unii au renunțat efectiv.

„Dacă am putea să îl împiedicăm pe Trump să devină candidatul, am face asta. Dar el va fi candidatul”, a declarat Reed Galen, co-fondator al Lincoln Project, un grup proeminent anti-Trump format din actuali și foști republicani.
Lincoln Project a cheltuit milioane de dolari pe reclame anti-Trump pe rețelele de socializare, la televiziune și în ziare în 2020. Acesta privește deja dincolo de lupta pentru nominalizarea republicană din 2024, a declarat Galen.

Grupul va strânge în continuare bani pentru reclame pentru a-l ataca pe Trump în statele cu risc prezidențial, a spus Galen, nu cu scopul de a-l împiedica să devină candidatul, ci pentru a-l afecta înainte de alegerile generale din 2024 împotriva probabilului candidat democrat la președinție Joe Biden.
Mesajele amestecate ale lui DeSantis privind sprijinul SUA pentru Ucraina, reticența sa de a răspunde în mod energic la atacurile lui Trump la adresa sa și rezultatele sale mai slabe în unele sondaje naționale și în unele state-cheie au neliniștit aliații și donatorii.

Citește și