• Argentina și Serbia au dat startul oficial producției industriale a vaccinului rusesc Sputnik V.
  • Președintele rus Vladimir Putin a urmărit începutul producției de vaccin în ambele țări.
  • Serul Sputnik V produs în cele două țări va fi utlilizat mai întâi pe plan intern, iar apoi va fi exportat.

După Rusia și Belarus, Serbia și Argentina au început să producă oficial vaccinul anti-COVID Sputnik V. Președintele rus Vladimir Putin a urmărit, vineri, startul producției din aceste două țări, prin video, relatează Reuters.

Serul Sputnik V produs în Serbia și Argentina va fi utlilizat mai întâi pe plan intern, iar apoi va putea fi exportat. Serbia este prima ţară europeană care produce acest vaccin, în afară de Rusia şi Belarus, iar producția serului rusesc a fost demarată într-un laborator din Belgrad.

Serbia va produce 4 milioane de doze de vaccin Sputnik V

Preşedintele sârb a precizat că va urmări prin transmisiune video lansarea operaţiunilor la Institutul de Virologie Torlak, alături de omologul său rus Vladimir Putin.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

„În câteva zile veţi avea primele vaccinuri produse în Serbia pe care le putem oferi cetăţenilor noştri, dar şi cetăţenilor din regiune, din Europa şi din întreaga lume”, a adăugat Aleksandar Vucic. Serbia va produce, de asemenea, vaccinul chinezesc Sinopharm, a adăugat președintele Serbiei.

Serbia va produce 4 milioane de doze de vaccin Sputnik V în următoarele șase luni, potrivit ministrului sârb al Dezvoltării tehnologice, Nenad Popovic.

Mai mult, vaccinul Sputnik V a primit aprobarea în peste 65 de țări, dar nu și în UE sau Statele Unite. Oficialii ruşi s-au declarat optimişti vineri că vaccinul lor va fi recunoscut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de Agenţia Europeană a Medicamentului.