• Clotilde Armand către Kasparov: Strada ambasadei Belarus se va numi Protasevici.
  • Kasparov: Putin și Lukașenko sunt dictatori
  • Kasparov: Belarus și Rusia vor deveni libere până la urmă.

Unul dintre geniile planetei, fostul campion mondial la șah, Garry Kasparov, a venit vineri să joace șah la București.

S-au așezat la mese, alături de copii și primarii Nicusor Dan și Clotilde Armand. Kasparov a vorbit la București despre Putin și Lukasenko – liderii din Est pe care nu îi suportă. Clotilde Armand i-a vorbit despre războiul ei cu Belarus după ce jurnalistul Roman Protasevici a fost închis la Minsk.

Clotile Armand: „Ca primar, ce am putut să fac e foarte puțin. Am propus să schimbăm numele străzii unde este Ambasada Belarusului în Protasevici, Roman Protasevici”. Răspunsul legendarului șahist a fost: „Folosiți mai întâi Boris Nemțov! Folosiți Boris Nemțov! Sunt destui martiri în Rusia. Folosiți-le numele! Transmiteți un mesaj!”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Mi-e și rușine să spun că am stat 5 zile în închisoare. Acum pentru aceleași activități, oamenii fac 5 ani de închisoare. Orice ar face Putin, indiferent ce trimite în Belarus – bani sau oameni – doar prelungește agonia. Belarus se va elibera, și până la urmă va fi liberă și Rusia. Știm din istorie că niciun dictator nu s-a oprit până n-a fost oprit. Cred că numele dictatorului din Belarus sunt numărate”, a declarat Garry Kasparov, la București.