• Primarul oraşului Viña del Mar, Macarena Ripamonti, a indicat în această dimineaţă că serviciile municipale au primit informaţii despre „aproximativ 372 de persoane despre care nu se ştie nimic”.
  • Chile este în stare de şoc, după incendiile care au devastat ţara.
  • Mulţi cetăţeni au raportat cazuri de furturi comise de „şacali” din case părăsite.

Ministerul Apărării, în coordonare cu Afacerile Interne din Chile, a dislocat 1.311 militari din cele trei ramuri ale Forţelor Armate pentru a face faţă incendiilor, scrie BBC.

Chile este în stare de şoc, după incendiile care au devastat ţara. Pe măsură ce orele au trecut, incendiile din regiunea Valparaíso (la graniţa cu Regiunea Metropolitană Santiago) s-au transformat într-o tragedie, cu aproape 100 de morţi, 1.300 de case distruse sau avariate de flăcări şi 46.000 de hectare de vegetaţie şi păduri s-au făcut în fum.

Preşedintele Gabriel Boric, care deja declarase stare de catastrofă vineri, a recunoscut, după ce a vizitat zonele cele mai afectate (Viña del Mar, Quilpué, Villa Alemana y Limache), că bilanţul recent, de 99 de morţi, „este provizoriu”, deoarece „este se referă numai la persoanele incluse într-o listă oficială de recunoaştere a serviciului de medicină legală”.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Primarul oraşului Viña del Mar, Macarena Ripamonti, a indicat în această dimineaţă că serviciile municipale au primit informaţii despre „aproximativ 372 de persoane despre care nu se ştie nimic”.

Boric a decretat două zile de doliu naţional, cerând populaţiei să se alăture rudelor victimelor. Ministrul de Interne, Carolina Tohá, a mai spus că Parchetul din Valparaíso a deschis o anchetă pentru a confirma indiciile conform cărora patru incendii au fost declanşate intenţionat.

„Ne confruntăm cu cea mai mare tragedie pe care am suferit-o în Chile de la cutremurul şi tsunamiul din 27 februarie 2010”, a subliniat Boric, înainte de a părăsi oraşul Quilpué.

Mulţi cetăţeni au raportat cazuri de furturi comise de „şacali” din case părăsite. În total, 43 de incendii s-au dezvoltat în diferite zone.

Întregul guvern chilian este mobilizat pentru a ajuta la rezolvarea situaţiei de urgenţă, iar ministrul Apărării, Maya Fernández, a ordonat, în coordonare cu Internele, desfăşurarea a 1.311 militari din cele trei ramuri ale Forţelor Armate.

Citește și