Închiderea spațiului aerian de pe Lacul Michigan, cea mai recentă mișcare în lunga poveste a obiectelor zburătoare misterioase

FOTO - MediafaxFOTO
  • Spaţiul aerian deasupra lacului Michigan, în nordul Statelor Unite, a fost închis duminică temporar din motive de „apărare naţională” .
  • Notificarea transmisă de FAA avertizează piloţii care încalcă restricţia că ar putea fi interceptaţi şi arestaţi.
  • Decizia survine după ce trei obiecte zburătoare au fost doborâte în ultima săptămână deasupra Statelor Unite şi Canadei.

Spaţiul aerian deasupra lacului Michigan, în nordul Statelor Unite, a fost închis duminică temporar din motive de „apărare naţională” , a anunţat Autoritatea americană pentru aviaţie civilă (FAA), relatează presa străină.

Notificarea transmisă de FAA avertizează piloţii care încalcă restricţia că ar putea fi interceptaţi şi arestaţi.

Mai târziu, FAA a revenit cu un nou anunţ în care afirmă că a închis pentru scurt timp o parte a spaţiului aerian deasupra lacului Michigan pentru a susţine activităţile Departamentului Apărării” . Spaţiul aerian a fost redeschis” , a precizat în final aceeaşi autoritate.

Decizia survine după ce trei obiecte zburătoare – dintre care unul a fost descris de SUA drept un balon spion al Chinei, care a răspuns că a fost doar un balon meteo deviat de la traiectorie – au fost doborâte în ultima săptămână deasupra Statelor Unite şi Canadei.

Spaţiul aerian al statului american Montana a fost de asemenea închis temporar, sâmbătă, dar un avion de vânătoare ridicat de la sol pentru a elucida o anomalie radar” nu a identificat niciun obiect zburător.