• Regulamentul şedinţelor comune din Parlament devine unul mai dur.
  • Sancțiunea va fi aplicată pentru violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie sau afişarea unor bannere.
  • Senatorii şi deputaţii care se vor abate de la noul Regulament vor avea indemnizația diminuată cu 50% timp de 6 luni.

Regulamentul şedinţelor comune din Parlament devine unul mai dur. În urma comportamentului senatoarei Diana Șoșoacă de luni, din cadrul plenului în care s-a hotărât eliminarea pensiilor speciale, Parlamentul a decis diminuarea indemnizaţiei senatorilor şi deputaţilor cu până la 50% pentru o perioadă de şase luni în caz de violenţă fizică sau verbală, scrie presa locală.

Senatoarea Diana Șoșoacă a reacționat la noul Regulament.

„Ceea ce se întâmplă în acest moment, evident este o lege anti-Şoşoacă. Vă mulţumesc din suflet că mă apreciaţi la asemenea nivel încât să fie nevoie de o lege pentru mine, cred că e a treia sau a patra. Poporul vă insultă pe voi şi mă apreciază pe mine pentru că nu toată lumea e proastă”, a declarat Diana Șoșoacă în cadrul dezbaterii.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

Plenul Parlamentului a hotărât, marţi, modificarea Regulamentului activităţilor comune ale celor două Camere legislative în sensul înăspririi normelor referitoare la disciplină. Au fost înregistrate 264 voturi „pentru”, 36 „împotrivă” şi 61 abţineri.

Potrivit noilor prevederi, va fi interzisă transmiterea în direct sau înregistrarea şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, a şedinţei comune a Birourilor permanente sau a şedinţei comune a comisiilor prin alte mijloace decât cele electronice aflate în dotarea Secretariatului General al Camerei Deputaţilor sau al Senatului ori prin mijloacele electronice utilizate de mass-media acreditate de Camera Deputaţilor ori, după caz, de către Senat.

Sancțiunea va fi aplicată pentru violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie sau afişarea unor bannere.

Citește și