• Autorităţile de la New Dehli pregătesc schimbarea internă.
  • Tema va fi supusă votului într-o sesiune specială a Parlamentului.
  • India este a 5-a economie a lumii, după SUA, China, Japonia şi Germania.

Autorităţile de la New Dehli pregătesc schimbarea internă. India îşi poate schimba numele oficial în engleză din „India” în „Bharat” (cum este numită ţara în hindi).

Tema va fi supusă votului într-o sesiune specială a Parlamentului, care va avea loc în perioada 18-22 septembrie, scriu publicaţiile locale. India, oficial Republica India, este o ţară din sudul Asiei care se află pe locul 7 în ierarhia ţărilor după suprafaţă, dar pe locul 1 după numărul locuitorilor (1.428.627.663).

India este a 5-a economie a lumii, după SUA, China, Japonia şi Germania. Dar, potrivit unei recente analize Goldman Sachs, statul asiatic ar putea urca pe locul 2 până în 2076. Înaintea Indiei, Turcia şi Olanda şi-au schimbat numele. Turcia se numeşte Turkiye, iar Olanda a ales denumirea Ţările de Jos.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

Mișcarea survine în contextul în care există informații conform cărora guvernul ar intenționa să schimbe oficial numele țării în Bharat – dar nu a existat nicio confirmare. Toate site-urile oficiale ale Indiei folosesc în continuare termenul guvernul Indiei”, iar pe X (fostul Twitter), Murmu este în continuare numită președintele Indiei.

Cu toate acestea, utilizarea lui Bharat în invitație vine la doar două zile după ce Mohan Bhagwat, șeful Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) – mentorul ideologic al BJP – a declarat că țara ar trebui să se numească Bharat în loc de India.

Uneori folosim India pentru ca cei care vorbesc engleza să înțeleagă. Dar trebuie să nu mai folosim acest lucru. Numele țării, Bharat, va rămâne Bharat, oriunde te-ai duce în lume”, a declarat Bhagwat.

Citește și