• Ministrul de Interne Gérald Darmanin a scris pe Twitter că vinovatul „a fost arestat datorită reacției rapide a forțelor de securitate”.
  • Un deputat local, Antoine Armand, a scris pe Twitter că acei copii au fost atacați pe un loc de joacă.
  • El a numit atacul „abominabil”.

UPDATE – Nu există nicio dovadă de motivație teroristă, susține procurorul

Premierul francez Élisabeth Borne spune că întreaga comunitate din Annecy a fost zguduită de incident. Procurorul spune că un bărbat a fost arestat și nu există nicio motivație teroristă pentru atac.

UPDATE – Suspectul nu avea antecedente penale sau psihiatrice – premierul francez

Premierul Élisabeth Borne oferă mai multe detalii despre suspect. Ea confirmă că este un cetățean sirian care a avut statut de refugiat în Suedia.

De asemenea, el a solicitat azil în Franța, dar acest lucru a fost „depășit” de cererea anterioară a Suediei, care datează de 10 ani, spune Borne. Ea spune că bărbatul nu avea antecedente penale sau cazier psihiatric.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

UPDATE – Suspectul are un copil de aceeași vârstă cu o victimă, susține un procuror

Procurorul francez spune că suspectul are un copil care are aceeași vârstă cu unul dintre copiii care a fost atacat.

Ea spune că printre victime se numără unul care are 22 de luni și unul care are trei ani, confirmând că incidentul a avut loc la un loc de joacă pentru copii. Toți martorii și victimele care nu au fost răniți sunt în stare de șoc și sunt îngrijiți de o echipă medicală de specialitate, spune ea.

UPDATE

Premierul francez Élisabeth Borne încheie conferința de presă oferindu-și solidaritatea cu victimele atacului și cu familiile acestora. Ea spune că vrea să „sublinieze din nou cât de șocați suntem”. Ea spune că este important să ne amintim că aceștia sunt copii care sunt „grav răniți”.

UPDATE

„Un act cu adevărat laș” – premierul britanic

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a făcut ecou opiniile omologului său francez, președintele Emmanuel Macron, și a numit atacul de la Annecy „un act cu adevărat laș”.

Într-un tweet, el spune că gândurile lui sunt la toți cei care au fost afectați. El adaugă: „Marea Britanie și Franța au stat întotdeauna împreună împotriva actelor de violență și o facem din nou astăzi”.

UPDATE

Un copil rănit este cetăţean britanic – ministru de externe

Unul dintre copiii răniți în atacul de astăzi cu cuțitul este un cetățean britanic, a declarat ministrul de externe al Regatului Unit, James Cleverly. El a vorbit la o conferință găzduită de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Mai multe de la James Cleverly acum, care a spus într-o conferință că oficialii consulari britanici călătoresc la Annecy pentru a ajuta la întreținerea familiei britanice al cărei copil a fost înjunghiat. Secretarul de externe a spus că guvernul britanic este gata să sprijine autoritățile franceze și că „gândurile sale sunt la victime și la familii”.

UPDATE

Șapte persoane, inclusiv șase copii, au fost rănite într-o înjunghiere în masă în Franța, au declarat joi, 8 iunie, surse de securitate pentru Agence France-Presse (AFP), anunță Le Monde. Poliția națională conduce ancheta. Un martor, pe nume Nelly, a declarat la radio France Info: „Oamenii alergau, plângeau, intrau în panică… a fost oribil”.

Francois Astorg, primarul orașului Annecy, a spus că a fost la fața locului și că va vorbi la ora prânzului. Nu există „nimic mai abominabil decât să ataci copiii”, a spus președintele Adunării Naționale franceze, Yael Braun-Pivet.

Doi copii și un adult se află în stare critică. Atacatorul a fost un bărbat sirian cu „statut legal de refugiat”, au adăugat ei. El nu era cunoscut de serviciile de securitate franceze și motivația lui este neclară, a declarat o sursă agenției de presă Reuters.

Omagiu adus victimelor

Deputații și-au întrerupt activitatea pentru a păstra un minut de reculegere în omagiu adus victimelor atacului cu înjunghiere care vizează copiii de lângă lacul Annecy, în Haute-Savoie.

„Prim-ministrul merge la fața locului, sunt copii foarte mici care sunt în stare de urgență absolută și vă invit să respectați un minut de reculegere pentru ei, pentru familia lor”, a declarat Yaël Braun-Pivet, președintele Național

Emmanuel Macron a scris pe Twitter: „Atac de lașitate absolută în această dimineață într-un parc din Annecy. Copiii și un adult sunt între viață și moarte. Națiunea este în stare de șoc. Gândurile noastre sunt alături de ei, de familiile lor și de serviciile de urgență mobilizate.”

Un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat joi un grup de copii în vârstă de aproximativ trei ani, la 9:45, ora Parisului, într-un parc de lângă lacul din oraș, a declarat pentru AFP o sursă de securitate care a cerut să nu fie numită și un oficial local. Cel puțin trei dintre victime se aflau în stare critică, a declarat pentru AFP sursa de securitate.

Ministrul de Interne din Franța, Gérald Darmanin, a scris într-o postare pe Twitter că vinovatul „a fost arestat datorită reacției rapide a forțelor de securitate”.

Un deputat local, Antoine Armand, a scris pe Twitter că copiii au fost atacați pe un loc de joacă. El a numit atacul „abominabil”.

La Paris, parlamentarii au întrerupt o dezbatere pentru a păstra un moment de reculegere pentru victime, a informat postul francez de televiziune BFMTV. Un consilier al premierului francez Elisabeth Borne a declarat că se deplasează la locul atacului cu înjunghiere.

Citește și