• Papa Francis a mers la spital pentru analize marți, s-a întors la Vatican și și-a prezidat audiența miercuri dimineața.
  • Acesta a suferit o operație cu succes pentru a repara o hernie din peretele abdominal.
  • Vaticanul a spus că nu au existat complicații după intervenția chirurgicală de trei ore.

Papa Francisc a suferit o operație cu succes pentru a repara o hernie din peretele abdominal. Vaticanul a spus că nu au existat complicații după intervenția chirurgicală de trei ore, timp în care suveranul pontif, de 86 de ani a fost sub anestezie generală, scrie SkyNews.

Pontiful este de așteptat să rămână la spitalul Gemelli din Roma pentru câteva zile. În timp ce operațiile de hernie sunt rareori efectuate în regim de urgență, procedura a părut oarecum urgentă, programată la doar o zi după ce Francis a mers la spital pentru analize.

De asemenea, se crede că medicii săi au vrut să-i acorde suficient timp pentru recuperare înainte de un program încărcat de călătorie la sfârșitul acestei veri. Papa suferea de o hernie „dureroasă și înrăutățită” care s-a format peste o cicatrice anterioară, probabil de la operația sa la colon din 2021.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Acesta a mers la spital pentru teste neanunțate anterior, marți, s-a întors la Vatican și și-a prezidat audiența miercuri dimineață, iar apoi a mers direct la Gemelli pentru procedură.

Ce alte intervenții a mai suferit Papa

Papa a petrecut trei zile în spital cu o infecție respiratorie în martie. Acesta a glumit „Sunt încă în viață!” când a fost externat – iar luna trecută a trebuit să sară peste audiențe din cauza febrei.

În urmă cu doi ani, i s-au îndepărtat 33 cm (13 inchi) din colon din cauza unei inflamații și a îngustarii intestinului gros.

De asemenea, îi lipsește o parte dintr-un plămân, care a fost îndepărtat când era tânăr în Argentina și folosește adesea un baston pentru a merge din cauza durerilor de genunchi.

Citește și