• O copie a calendarului lui Prigojin, obținută de Die Welt și împărtășită cu Insider, arată cât de profund era implicat în regimul Putin.
  • Aceasta arată că Prigozhin a avut acces direct la cercul intim al lui Putin timp de aproape un deceniu.
  • Treizeci și trei de intrări denotă întâlniri sau convorbiri cu Aleksey Dyumin, o fostă gardă de corp a lui Putin, care este acum guvernatorul regiunii Tula.

O analiză a calendarului secret al lui Prigojin realizată de Insider sugerează că, dacă Putin intenționează să elimine din rândurile sale potențialii membri loiali lui Wagner, are mult de lucru: Prigozhin a programat în mod regulat întâlniri sau convorbiri telefonice cu generalul de rang înalt al Rusiei și cu numeroși deputați de top ai lui Putin, scrie Insider.

Relația dintre Prigozhin și Putin a început în Sankt Petersburg, unde Putin frecventa New Island, unul dintre primele restaurante ale lui Prigozhin. Dar, deși cei doi bărbați au fost fotografiați împreună de mai multe ori, calendarul lasă fără răspuns întrebarea privind accesul direct al lui Prigozhin la președintele rus.

Numele lui Putin apare în calendarul lui Prigozhin doar de două ori și niciuna dintre aceste înregistrări nu consemnează o întâlnire între patru ochi. Prima întâlnire este un eveniment din septembrie 2015 la baza militară rusă Donguz, la care a participat și ministrul apărării Serghei Șoigu, pe care Prigojin a luat armele la sfârșitul lunii iunie pentru a-l înlătura. A doua este o conferință de presă televizată pe care Putin a ținut-o la Gostiny Dvor, un vast centru comercial din Moscova, în iunie 2018.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Un general rus cu legături strânse cu Wagner – Serghei Surovikin, comandantul adjunct al forțelor rusești care luptă în Ucraina – a dispărut deja de pe scena publică și unii analiști cred că a fost reținut.

Citește și