• Emmanuel Macron nu exclude posibilitatea de a se împrumuta pentru a finanța ajutorul acordat Ucrainei.
  • Macron avertizează că securitatea Europei este „în joc” după scandalul provocat de comentariul privind trupele terestre din Ucraina.
  • Președintele francez a declarat joi că țara sa este pregătită să se asigure că Rusia nu câștigă războiul din Ucraina, îndemnându-i pe aliați să nu impună limite la asistență.

UPDATE

Principalele idei din interviul acordat de Emmanuel Macron:

„Pacea nu înseamnă să te predai Ucrainei”, a insistat Emmanuel Macron, care a considerat că războiul din Ucraina „amenință existența Europei noastre și a Franței”. Președintele francez a mai spus că „nu vom trece niciodată la ofensivă, nu vom lua niciodată inițiativa”, susținând că „Franța este o forță pentru pace”.
Președintele Emmanuel Macron a afirmat că cei care stabilesc „limite” în ceea ce privește angajamentul lor de a sprijini Ucraina „nu aleg pacea, ci aleg înfrângerea”.

„Ei aleg să renunțe la suveranitate, pentru că aleg chiar acum să spună: avem limite”, a continuat el, chiar dacă recentele sale comentarii prin care nu exclude trimiterea de trupe în Ucraina au fost aspru criticate în Franța.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

ȘTIREA INIȚIALĂ

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că securitatea Europei este „în joc” în Ucraina, avertizând că o victorie a Rusiei împotriva Kievului „ar reduce la zero credibilitatea Europei”.

De asemenea, președintele francez a declarat joi că țara sa este pregătită să se asigure că Rusia nu câștigă războiul din Ucraina, îndemnându-i pe aliați să nu impună limite la asistență.

„Dacă situația s-ar deteriora, am fi gata să ne asigurăm că Rusia nu va câștiga niciodată acest război”, a declarat Macron în timpul unui interviu la televiziunea franceză, avertizând că oricine susține „limite” la ajutorul acordat Ucrainei „alege înfrângerea”.

El a spus că este important ca Europa să nu traseze linii roșii, ceea ce ar da un semnal de slăbiciune Kremlinului și l-ar încuraja să continue invazia în Ucraina. El a refuzat să dea detalii despre cum ar putea arăta o desfășurare în Ucraina.

„Am motive să nu fiu precis”, a spus el. „Nu am de gând să îi ofer (lui Putin) vizibilitate”.

Citește și