• Emmanuel Macron nu exclude posibilitatea de a se împrumuta pentru a finanța ajutorul acordat Ucrainei.
  • Macron avertizează că securitatea Europei este „în joc” după scandalul provocat de comentariul privind trupele terestre din Ucraina.
  • Președintele francez a declarat joi că țara sa este pregătită să se asigure că Rusia nu câștigă războiul din Ucraina, îndemnându-i pe aliați să nu impună limite la asistență.

UPDATE

Principalele idei din interviul acordat de Emmanuel Macron:

„Pacea nu înseamnă să te predai Ucrainei”, a insistat Emmanuel Macron, care a considerat că războiul din Ucraina „amenință existența Europei noastre și a Franței”. Președintele francez a mai spus că „nu vom trece niciodată la ofensivă, nu vom lua niciodată inițiativa”, susținând că „Franța este o forță pentru pace”.
Președintele Emmanuel Macron a afirmat că cei care stabilesc „limite” în ceea ce privește angajamentul lor de a sprijini Ucraina „nu aleg pacea, ci aleg înfrângerea”.

„Ei aleg să renunțe la suveranitate, pentru că aleg chiar acum să spună: avem limite”, a continuat el, chiar dacă recentele sale comentarii prin care nu exclude trimiterea de trupe în Ucraina au fost aspru criticate în Franța.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

ȘTIREA INIȚIALĂ

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că securitatea Europei este „în joc” în Ucraina, avertizând că o victorie a Rusiei împotriva Kievului „ar reduce la zero credibilitatea Europei”.

De asemenea, președintele francez a declarat joi că țara sa este pregătită să se asigure că Rusia nu câștigă războiul din Ucraina, îndemnându-i pe aliați să nu impună limite la asistență.

„Dacă situația s-ar deteriora, am fi gata să ne asigurăm că Rusia nu va câștiga niciodată acest război”, a declarat Macron în timpul unui interviu la televiziunea franceză, avertizând că oricine susține „limite” la ajutorul acordat Ucrainei „alege înfrângerea”.

El a spus că este important ca Europa să nu traseze linii roșii, ceea ce ar da un semnal de slăbiciune Kremlinului și l-ar încuraja să continue invazia în Ucraina. El a refuzat să dea detalii despre cum ar putea arăta o desfășurare în Ucraina.

„Am motive să nu fiu precis”, a spus el. „Nu am de gând să îi ofer (lui Putin) vizibilitate”.

Citește și