Inundații masive în Germania: 58 de persoane au murit, 70 au dispărut și 6 case s-au prăbușit

UPDATE 21.50 – Bilanțul deceselor crește la 58

Autoritățile germane anunță că bilanțul deceselor cauzate de inundații a ajuns la 58.

UPDATE 18.00 – Sute de oameni au fost salvați cu bărcile

Sute de oameni au fost salvați cu bărcile și nu se poate circula pe drumuri. Mulți oameni sunt refugiați pe acoperișuri. Șase case s-au prăbușit, iar alte zeci sunt în pericol să cadă. 200.000 de oameni au rămas fără energie electrică.
Un baraj este pe cale să se rupă în landul renania de Nord – Westfalia. Acolo, 1.500 de oameni au fost evacuați din case. 148 litri pe mp.

Reacțiile apărute. Angela Merkel, „șocată“

Angela Merkel s-a declarat șocată și a transmis condoleanțe.

Șefa CE, Ursula VDL, a promis ajutorul UE, dacă este nevoie. Mecanismul de Protecție Civilă poate fi activat la cererea Germaniei.

Deocamdată, 500 de soldați au fost trimiși în landurile afectate împreună cu zeci de elicoptere. Inundații au fost și în Olanda, Luxemburg sau Belgia.

UPDATE 15.45 – 42 de persoane au murit în Germania, din cauza inundațiilor, anunță autoritățile germane.

UPDATE 15.20 – Bilanțul deceselor a crescut la 33.

UPDATE: Autoritățile germane au anunțat că, în acest moment, s-au înregistrat 20 de decese.

11 persoane moarte și alte 70 dispărute. Case distruse și copaci aruncați pe mașini. Asta s-a întâmplat aseară în Germania, unde ploile au provocat haos. Un bărbat din Saxonia a fost dat dispărut, iar autoritățile cred că acesta a fost luat de un pârâu. În doar 12 de ore au căzut peste 80 de litri de apă pe metru pătrat. Râurile care au ieșit din matcă, s-au revărsat pe străzi și au pătruns în zeci de locuințe. Iată câteva imagini de acolo.

Alerte de dezastre au mai fost emise și în Elveția și în Belgia. Meteorologii avertizează că va continua să plouă torențial și în zilele următoare. În unele zone vor cădea chiar și 200 de litri de apă pe metru pătrat.

Poliţia a anunțat joi că patru persoane au murit şi 30 au dispărut la sud de Bonn, după ce râul Ahr, care se varsă în Rin, a trecut peste maluri. Aproximativ 50 de persoane sunt blocate pe acoperişuri şi mai multe case sunt expuse riscului de prăbuşire.

Doi pompieri au murit în regiunea Sauerland, la nord-est de Bonn, a mai anunţat poliţia. Agenţia de ştiri DPA a transmis că unul s-a înecat şi un al doilea s-a prăbuşit după o operaţiune de salvare. Transportul feroviar, rutier şi fluvial a fost întrerupt, iar transportul maritim a fost suspendat pe râul Rin.

Şi joi se aşteaptă furtuni puternice în sud-vestul Germaniei, cu ploi continue până vineri seară, a avertizat Serviciul Meteorologic German.

Exit mobile version