• Președintele Klaus Iohannis a negat solicitarea sau oferirea unei locuințe de protocol în timpul unei conferințe de presă.
  • Declarația vine în urma preocupărilor legate de renovarea unei vile de protocol pe Bulevardul Aviatorilor din București.
  • RA-APPS a început lucrările de renovare a clădirii fără a se cunoaște destinația finală a acesteia.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marți că nu a solicitat nicio locuință de protocol. Președintele a fost întrebat despre vila de pe Bulevardul Aviatorilor.

„Nu am solicitat locuință, nici nu mi s-a oferit”, a spus șeful statului.

Declarația a fost făcută marți în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la finalul discuțiilor pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a avut cu preşedintele Muntenegrului, Jakov Milatović.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
NOKIA RELANSEAZĂ MODELUL 3210
FIORENTINA TRECE ÎN FINALA CONFERENCE LEAGUE

„Am observat că există o preocupare intensă, dar este o preocupare legată de alegeri, este o preocupare electorală, nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuință, nici nu mi s-a oferit, despre asta citesc în gazetă”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Discuțiile au apărut după ce s-a aflat că Regia Protocolului de Stat (RA-APPS) renovează o vilă de pe Bulevardul Aviatorilor din București. Clădirea are aproximativ 1.200 mp, iar renovarea costă milioane de euro, potrivit informațiilor care circulă în spațiul public. Nu se știe cine va sta în vilă la finalul modernizării. Conform legii, președintele României poate primi la finalul mandatului o casă din patrimoniul RA-APPS.

Citește și