• Președintele Klaus Iohannis a discutat, sâmbătă, cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, după ce în Tulcea au fost descoperite noi fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.
  • În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.
  • Iohannis: Reiterez condamnarea fermă a atacurilor repetate ale Rusiei împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene.

Președintele Klaus Iohannis a discutat, sâmbătă, cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, după ce în Tulcea au fost descoperite noi fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. „A avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spațiului aerian suveran al României, cu riscuri reale la adresa securității cetățenilor români din zonă”, afirmă șeful statului.

„În timpul convorbirii telefonice telefonice pe care am avut-o astăzi (sâmbătă -n.r.) cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, am discutat despre identificarea, de către autoritățile român, pe teritoriul nostru a unor elemente noi de drone, similare celor aparținând dronelor utilizate de armata rusă”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

„Reiterez condamnarea fermă a atacurilor repetate ale Rusiei împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene, inclusiv cele asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România. Aceste atacuri, profund nejustificate, încalcă normele de drept internațional, fiind crime de război. Identificarea astăzi de către autoritățile române pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, de noi fragmente de dronă, similară cu cele folosite de armata rusă, indică faptul că a avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spațiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securității cetățenilor români din zonă. Condamn cu fermitate acest incident provocat de atacurile rusești la porturile ucrainene de la Dunăre”, declară Klaus Iohannis.

Recomandări

GĂINA BĂTRÂNĂ DISTRUGE GRĂDINA BUNĂ
MARINE LE PEN VREA ALIANȚĂ CU MELONI
CIOLACU FACE ALEGEREA DUPĂ ALEGERI
ALT JOC, ALTĂ DISTRACȚIE
RONALDO BATE RECORDUL
PROPAGANDA RUSĂ, GREU DE COMBĂTUT

Șeful statului precizează că, în acest context, „am avut astăzi o convorbire telefonică cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg”.

„L-am informat cu privire la noile evoluții, iar acesta a reafirmat solidaritatea deplină cu România și a reasigurat că Alianța Nord-Atlantică și Aliații sunt pe deplin alături de România, așa cum a fost dovedit, de exemplu, și de recenta decizie a SUA de a spori prezența sa în România cu avioane F-16 în cadrul misiunii de Poliție Aeriană din țara noastră. Așa cum am mai spus, în cadrul NATO, România este foarte bine apărată și beneficiază de cele mai puternice garanții de securitate din întreaga noastră istorie”, încheie Iohannis.

În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunță MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

„Monitorizăm cu cea mai mare atenție evoluția și acționăm pentru creșterea securității aeriene a României”, transmite premierul Marcel Ciolacu, după ce în Tulcea au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

„Salut solidaritatea aliaților noștri NATO în urma evenimentelor recente de-a lungul frontierei dintre România și Ucraina. Monitorizăm cu cea mai mare atenție evoluția și acționăm pentru creșterea securității aeriene a României, în vecinătatea zonei de război, în strânsă colaborare cu aliații noștri”, scrie pe X (fostă Twitter) premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: