• Laboratorul farmaceutic danez Novo Nordisk a lansat comercializarea unui medicament derivat din antidiabeticul Ozempic.
  • În ultimele câteva săptămâni, valoarea de piață a Novo Nordisk a depășit practic întreaga dimensiune a economiei daneze.
  • Profitul Novo Nordisk a crescut . 45%, până la 39 de miliarde de coroane daneze, aproximativ 5,7 miliarde de dolari,

Laboratorul farmaceutic danez Novo Nordisk a lansat comercializarea unui medicament derivat din antidiabeticul Ozempic. Este o moleculă care reduce senzația de foame și poate fi utilizat împotriva obezității, dar cere o încadrare medicală strictă. Lansat în SUA și Marea Britanie, medicamentul a înregistrat un succes fulminant.

În ultimele câteva săptămâni, valoarea de piață a Novo Nordisk a depășit practic întreaga dimensiune a economiei daneze. Prețul în creștere al acțiunilor sale a transformat-o în cea mai valoroasă companie publică din Europa, după grupul LVMH.

 „Nu am mai fost niciodată într-o astfel de situație în Danemarca, în care o singură companie să fi jucat un rol atât de important”, a declarat pentru New York Times Jens Naervig Pedersen, economist la Danske Bank.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
TAYLOR SWIFT RĂMÂNE SEMI-GOALĂ PE SCENĂ
CE VOR PRIMARII ÎN 2024?
DR. HASHEM VREA SĂ FACĂ TRANSPLANT DE CAP
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU

Profitul Novo Nordisk a crescut cu 45%, până la 39 de miliarde de coroane daneze, aproximativ 5,7 miliarde de dolari, în prima jumătate a anului, datorită cererii de medicamente.

Citește și: