• Laboratorul farmaceutic danez Novo Nordisk a lansat comercializarea unui medicament derivat din antidiabeticul Ozempic.
  • În ultimele câteva săptămâni, valoarea de piață a Novo Nordisk a depășit practic întreaga dimensiune a economiei daneze.
  • Profitul Novo Nordisk a crescut . 45%, până la 39 de miliarde de coroane daneze, aproximativ 5,7 miliarde de dolari,

Laboratorul farmaceutic danez Novo Nordisk a lansat comercializarea unui medicament derivat din antidiabeticul Ozempic. Este o moleculă care reduce senzația de foame și poate fi utilizat împotriva obezității, dar cere o încadrare medicală strictă. Lansat în SUA și Marea Britanie, medicamentul a înregistrat un succes fulminant.

În ultimele câteva săptămâni, valoarea de piață a Novo Nordisk a depășit practic întreaga dimensiune a economiei daneze. Prețul în creștere al acțiunilor sale a transformat-o în cea mai valoroasă companie publică din Europa, după grupul LVMH.

 „Nu am mai fost niciodată într-o astfel de situație în Danemarca, în care o singură companie să fi jucat un rol atât de important”, a declarat pentru New York Times Jens Naervig Pedersen, economist la Danske Bank.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Profitul Novo Nordisk a crescut cu 45%, până la 39 de miliarde de coroane daneze, aproximativ 5,7 miliarde de dolari, în prima jumătate a anului, datorită cererii de medicamente.

Citește și: