• La sosirea la Vilnius, Zelenski a declarat că întărirea apărării aeriene ucrainene este o prioritate, iar răul comis de Rusia este o ameninţare pentru toate ţările vecine.
  • Preşedintele României şi-a anunţat din timp prezenţa la ediţia a noua a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări (I3M).
  • Zelenski: Sunt aşteptate întâlniri importante şi semnarea unui nou acord bilateral de securitate

Iohannis se întâlneşte cu Zelenski în Lituania. La sosirea la Vilnius, Zelenski a declarat că întărirea apărării aeriene ucrainene este o prioritate, iar răul comis de Rusia este o ameninţare pentru toate ţările vecine.

„Am sosit în Lituania pentru a participa la Summit-ul celor Trei Mări şi pentru a purta discuţii cu şefii statelor partenere. Sunt aşteptate întâlniri importante şi semnarea unui nou acord bilateral de securitate.

Principalul lucru este acum să facem tot posibilul pentru a consolida forţele noastre aeriene de apărare astfel încât să răspundă nevoilor urgente ale Forţelor de Apărare ucrainene şi să consolidăm sprijinul internaţional pentru ca teroarea rusă să poată fi învinsă”.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a scris mesajul pe Telegram. „Răul Rusiei este o ameninţare nu numai pentru Ucraina, ci şi pentru toate naţiunile care se învecinează cu Rusia şi pentru toţi cei cărora le pasă de dreptul internaţional”, apreciază Zelenski.

La Vilnius se află şi Klaus Iohannis. Preşedintele României şi-a anunţat din timp prezenţa la ediţia a noua a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări (I3M).

Citește și