• Ion Cristoiu: Problema este a lui Nicuşor Dan, el este primarul Capitalei. El răspunde de bani, Piaţa Constituţiei e blocată…nu este primarul libertăţii de expresie (…) El e primarul Capitalei ca să aibă grijă de interesele bucureştenilor.
  • Ion Cristoiu: Nu e prost, a primit ordin. Îl ştiu bine pe Nicuşor Dan. Până acum l-am apreciat că nu părea politicianul care să ne păcălească. Cum o fi el, dar nu e şmecher. Acum a fost şmecher. (…) Observaţi personalizarea relaţiei oficiale. De ce să-l sune? E familia lui?
  • Ion Cristoiu: Două sunt intenţiile lui Nicuşor Dan. Prima şi cea mai importantă a fost să-i sară în ajutor lui Ciolacu pentru că această comedie a împins în plan secund protestul real. Toate televiziunile s-au ocupat de Şoşoacă, Câteva zile, dl. Ciolacu e fost eliberat. (…) Se numeşte incendiul care stinge incendiul. (…) Creezi altceva. Mitingul nu a mai avut forţă şi a compromis mişcarea în sine.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a îndeplinit un ordin atunci când a autorizat mitingul din Piaţa Constituţiei, scopul fiind compromiterea protestului real al fermierilor şi transportatorilor.

Ion Cristoiu spune că Nicuşor Dan a autorizat mitingul la cererea unui avocat apropiat de partidul senatoarei Dianei Şoşoacă, SOS, deşi acesta nu-i reprezenta şi nici nu s-a declarat solidar cu fermierii şi transportatorii.

“Protestul aprobat de Nicuşor Dan este fantasmagoric. Poate intra în istoria aberaţiilor deoarece un domn a venit şi a spus: eu vreau să obţin autorizaţie pentru un miting de trei zile cu 5000 de oameni, 100 de camioane şi 100 de cap-tractor în Piaţa Constituţiei. Şi nimeni nu l-a întrebat, aşa spune legea, mata ce reprezinţi? Adică nu poate să vină un avocat persoană particulară. El nu a venit să spună: eu şi încă o mie de oameni vrem să fim solidari cu fermierii şi transportatorii care protestează la Afumaţi. El a spus că având în vedere că ăia nu au cerut autorizaţie, le cere el. Iar Nicuşor Dan, primarul Capitalei i-a dat”, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Ion Cristoiu mai spune că mitingul aprobat de Nicuşor Dan în Piaţa Constituţiei este ilegal, iar primarul Capitalei a demonstrat că nu are grijă de interesele bucureştenilor şi de banul public.

“Nu este vorba despre un miting legal. Legea adunărilor publice este foarte clară. Ea cere ca acela care cere autorizaţie să fie şi organizator. Şi dacă e organizator îl întrebi: pe cine reprezinţi? Pe mata, pe familie, pe ăla, pe ăla. Există partide care îşi trimit avocaţi. El trebuia să vină şi să-I spună lui Nicuşor Dan: noi, cei de la AUR şi alţi simpatizanţi am hotărât să facem o manifestare de solidaritate la care or să vină şi tractoare. Nu. Potrivit lui Nicuşor Dan el a venit şi a spus vrem să obţinem o piaţă pentru eventualitatea că ăia vor veni. Nu se poate aşa ceva! Problema este a lui Nicuşor Dan, el este primarul Capitalei. El răspunde de bani, Piaţa Constituţiei e blocată…nu este primarul libertăţii de expresie (…) El e primarul Capitalei ca să aibă grijă de interesele bucureştenilor. În cazul de faţă, admiţând că veneau cele 100 de tractoare, ele făceau pulbere Bucureştiul, iar acum au blocat nişte forţe de ordine şi o piaţă. De ce? Nu am înţeles”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu susţine că Nicuşor Dan a primit ordin să autorizeze mitingul din Piaţa Constituţiei şi a ridiculizat atitudinea primarului general care acum dă telefoane la organizator să-I ceară să renunţe la miting din cauza absenţei protestatarilor

“Nu e prost, a primit ordin. Îl ştiu bine pe Nicuşor Dan. Până acum l-am apreciat că nu părea politicianul care să ne păcălească. Cum o fi el, dar nu e şmecher. Acum a fost şmecher. (…) Observaţi personalizarea relaţiei oficiale. De ce să-l sune? E familia lui? Convocăm comisia şi îl chemăm. Nu, zice, îl sun. Alo, mai vrei să faci demonstraţie? (…)”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că prin autorizarea mitingului, Nicuşor Dan i-a sărit în ajutor premierului Marcel Ciolacu, comprimiţând astfel protestul fermierilor.

“Două sunt intenţiile lui Nicuşor Dan. Prima şi cea mai importantă a fost să-i sară în ajutor lui Ciolacu pentru că această comedie a împins în plan secund protestul real. Toate televiziunile s-au ocupat de Şoşoacă, ce a făcut, ce a zis. Câteva zile, dl. Ciolacu e fost eliberat. (…) Se numeşte incendiul care stinge incendiul. (…) Creezi altceva. Mitingul nu a mai avut forţă şi a compromis mişcarea în sine. Cine are interes să compromită? Dacă aţi observat, această mişcare este împotriva cerealelor ucrainene. Ai noştri cum sunt, nu au avut curaj şi atunci Nicuşor Dan a primit ordin pe linia raţiunii de stat. Aşa a fost şi este nedrept din punctul acesta de vedere pentru că era un protest real, un protest sincer, dar trebuia abătută atenţia 2-3 zile. E foarte greu să reîncarci mediatic o temă după asta”, a susţinut publicistul.

Citește și