• Ion Cristoiu, despre premierul Cîțu: Este într-o campanie de alaindelonizare. Dacă juca într-o telenovelă, îl dădeau ăia afară după primul episod
  • Ion Cristoiu: Ați văzut clipul cu vaccinarea, e sinistru. Conținutul e idiot. Cum adică abia aștept să  se termine pandemia ca să merg să beau o cafea cu prietenii? Păi abia aștept să se termine pandemia, nu știu, să vizitez cimitirul sau să-mi vizitez bunica.
  • Ion Cristoiu: Este penibil. Toată această prostie a lor cu găselnițe… Eu dacă eram în locul lui spuneam în felul următor, că el e neînsurat: mi-a fost dor să mă plimb cu cineva prin parc fără mască pentru dacă are mască nu știu dacă ăleia nu i-au căzut dinții. Era mai credibil.
  • Ion Cristoiu: Astea sunt găselnițe. Nu au nicio legătură cu viața. Pleacă ăla din Găgești Deal să se vaccineze ca să iasă la o cafea cu prietenii?

Publicistul Ion Cristoiu se amuză pe seama clipului de promovare a vaccinării cu Florin Cîțu în rol principal, considerându-l penibil, o găselniță a unei echipe de campanie plătită cu bani grei, care, voluntar sau sau nu, ne arată care este valoarea numărul 1 a premierului României: să bea cafele cu prietenii.

Ion Cristoiu spune că acest clip face parte dintr-o campanie de alaindelonizare a lui Florin Cîțu, dar subliniază că nu este vorba de haina cu guler alb de blană, lansată de actorul francez, așa numitul alaindelon, și care a făcut furori printre bărbații români în epoca în care a fost lansată, ci de construirea unei imagini de actor frumușel.

Publicistul a comentat clipul de promovare a vaccinare atât în cadrul rubricii Topul săptămânii, în care premierul Cîțu ocupă locul 4, cât și la rubrica O imagine cât o mie de cuvinte, vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Topul săptămânii

Locul 5 – Victor Negrescu, europarlamentar PSD

„Este un foarte bun cunoscător al dedesubturilor UE. Chiar v-aș recomanda să-l chemați când vreți să aflați în legătură cu PNRR. Iulian Iancu este pe Green Deal, dar el este pe partea aceasta. Am înregistrat un interviu ieri, va fi difuzat sâmbătă, 28 mai, de la ora 20.00, la Aleph News, și este omul care a văzut PNRR. Nu ăla prezentat în Parlament, ci înainte. PSD a făcut o comisie din doi-trei care s-au uitat la plan”, a spus Ion Cristoiu.

Locul 4 – Adina Vălean, Comisar European pentru Transporturi

„Am pus-o pe locul 4 pentru că ea este Comisar european pentru Transporturi. În legătură cu incidentul de la Minsk, ea a scris pe Twitter, bucuroasă că a plecat avionul, pentru că ea este comisar pe Transporturi, nu pe drepturile omului și i-au sărit în cap tot felul de… că și Europa e plină de tefeliști. Păi de ce i-au cerut demisia? Important era pentru circulația aeriană ca acel avion să plece (…) În cazul de față Occidentul va ceda pentru că la un moment dat te costă. Nu poți ocoli mereu Belarus”, crede Ion Cristoiu.

Locul 3 – Florin Cîțu, premierul României

„Este într-o campanie de alaindelonizare, nu în sensul hainei ăleia (n.r. de blană cu guler alb, pe care a lansat-o actorul francez Alain Delon). Dacă ați observat, cred că a venit o echipă de campanie care îi ia banii cu duiumul, cred că pe rupte și e o campanie de actor frumușel în care, ați văzut clipul cu vaccinarea, e sinistru. Conținutul e idiot. Cum adică abia aștept să  se termine pandemia ca să merg să beau o cafea cu prietenii? Păi abia aștept să se termine pandemia, nu știu, să vizitez cimitirul sau să-mi vizitez bunica.”

Locul 2 – Crin Bologa, procurorul-șef al DNA

„A fost pus anul trecut, a dispărut și acum a început o serie de văicăreli că el nu are bani, că nu are cutare.(…) Putem paria care e țara pe care o va ancheta Codruța Kovesi? Dar nu o să fie Franța, o să fie pe noi. Poate să-l ia pe Dan Barna.”

Locul 1 – Liviu Dragnea, fost președinte al PSD

„Nu am înțeles de ce nu-i dau drumul. Totuși omul are drepturi ca orice cetățean. Nu discut cum a fost condamnat, da? Eliberarea condiționată. Spui că nu-i dai drumul că el nu s-a purtat frumos la închisoare? Dar ce, era cuțitar? Vi-l imaginați pe Dragnea că nu se purta frumos? E mai complicat. Nu-i dau drumul din motive politice. Ce fel de justiție e asta dacă nu-i dai drumul? Are dreptul, da? Motivul este penibil. Aaa, dacă ai fost acolo tâlhar, violator, puscăriași din ăia care vin din an în an, ai putea să spui. Vai de capul lui. Să nu-mi spuneți mie că nu s-a purtat frumos la închisoare, că n-a zis să trăiți domn gardian.”

O imagine cât o mie de cuvinte – Clipul de promovare a vaccinării cu premierul Florin Cîțu

“Uitați-vă cât de învechit e. Păi se vede că joacă teatru. Putea să regizeze, el era pe acolo și l-a filmat. Uitați-vă cum face el… dacă ăsta ar juca într-un film, într-o telenovelă, îl dau afară după primul episod. Este penibil. Toată această prostie a lor cu găselnițe… Eu dacă eram în locul lui spuneam în felul următor, că el e neînsurat: mi-a fost dor să mă plimb cu cineva prin parc fără mască pentru dacă are mască nu știu dacă ăleia nu i-au căzut dinții. Era mai credibil. Nu te poți plimba prin parc la vârsta lui, cu mască.

„Nu poți să o sorbi din priviri cu mască cu tot. Nu poți să spui că mori dacă nu te duci cu prietenii la cafea. Observați valorile lui. Valoarea lui numărul 1este să bea o cafea cu prietenii. Bănuiesc că el are o echipă de consilieri care îl mănâncă de bani și-i spune numai prostii (…) Astea sunt găselnițe. Nu au nicio legătură cu viața. Pleacă ăla din Găgești Deal să se vaccineze ca să iasă la o cafea cu prietenii?”