Israelul a anulat obligaţia de a purta mască în spațiile publice închise

17 unităţi de învăţământ din București au trecut în Scenariul Roşu. Alte 12 au fost introduse în Secanriul Galben Sursa: Profimedia

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că, începând de marți (15 iunie 2021), se va renunța la obligaţia de a purta mască în locurile publice închise. Până acum, în Israel s-au vaccinat cu schema completă cinci milioane de persoane, din totalul celor 9,3 milioane de locuitori (55% din populaţie).

„Obligaţia de a purta mască este anulată cu începere de marţi, 15 iunie”, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Statul israelian a relaxat restricțiile sanitare, însă această măsură este valabilă doar pentru locuitori, nu și pentru turiști, pentru care sunt menținute în continuare măsuri drastice. Statul evreu rămâne închis străinilor, cu excepţia celor care dispun de derogări din motive profesionale sau familiale imperioase. Orice persoană care ajunge în Israel intră într-o carantină de două săptămâni, care se poate încheia imediat după rezultatul unui test serologic care dovedeşte vaccinarea sau imunitatea suficientă.