• Armata israeliană a anunţat, în cursul nopţii de joi spre vineri, că nu intenţionează să invadeze Fâşia Gaza, precizând că operaţiunile militare continuă prin raiduri aeriene şi operaţiuni la sol.
  • Totuși, armata israeliană nu a oferit detalii despre poziţionarea trupelor la sol.

Armata israeliană a menţinut ambiguitatea în legătură cu operaţiunile împotriva grupurilor islamiste din Fâşia Gaza.

Bombardamentele s-au intensificat în cursul nopţii de joi spre vineri, iar armata israeliană a anunţat că sunt utilizate capabilităţi aeriene şi unităţi terestre.

Iniţial, un purtător de cuvânt militar israelian a anunţat, conform presei israeliene şi Agenţiei France-Presse, că militari israelieni au pătruns în Fâşia Gaza, fără a oferi detalii despre număr sau durata misiunilor, însă, ulterior, a anunţat că nu mai sunt militari israelieni pe teritoriul palestinian.

Recomandări

APPLE LASĂ EUROPA LA URMĂ
UCRAINA ÎNVINGE SLOVACIA
CIOLACU GRĂBEȘTE PREZIDENȚIALELE
FMI AVERTIZEAZĂ: TREBUIE SĂ ECONOMISIM
ZELENSKI PRIMEȘTE RACHETE CU PRIORITATE
CUM SE PEDEPSEȘTE CONSUMUL LA VOLAN?

Militarii israelieni au pătruns în Fâşia Gaza în zona frontierei, pentru misiuni punctuale, dar nu intenţionează să avanseze

Surse citate de cotidianul Times of Israel au declarat că militarii israelieni au pătruns în Fâşia Gaza în zona frontierei, pentru misiuni punctuale, şi nu intenţionează să avanseze. Armata israeliană a confirmat că unităţi terestre lansează bombardamente din zona frontierei, fără a fi însă pe teritoriul palestinian.

Armata israeliană nu a oferit detalii despre operaţiunea terestră. Nu se ştie câţi militari au intervenit în Fâşia Gaza şi nici dacă misiunea lor s-a încheiat deja ori continuă.

Oficiali din Fâşia Gaza au declarat pentru postul Al Jazeera că bombardamentele israeliene s-au intensificat, precizând însă că nu au fost raportate confruntări militare la sol. Bilanţul victimelor a ajuns la 109 morţi şi 600 de răniţi în Fâşia Gaza.

De asemenea, organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic au continuat să lanseze zeci de rachete spre oraşe israeliene.