• Premierul Italiei investește în grupuri de activiștii contra-avort.
  • Activiștii au voie să intre în clinicile unde femeile fac intreruperi de sarcină.
  • Peste 60% dintre ginecologii italieni refuză avortul.

Campania mondială pro-avort are viață grea în Italia. Prim-ministra Giorgia Meloni investește bani europeni în unele grupuri de activiști contra – avort. Activiștii vor avea voie să meargă în clinicile unde femeile fac întreruperi de sarcină – poate, poate le conving să își schimbe decizia. Măsura a fost aprobată în Camera Deputaților, al cărei Președinte, Lorenzo Fontana este un activist anti-avort. Planul trebuie să mai treacă prin Senat, unde guvernul lui Meloni este sprijinit de majoritatate.

Deși Meloni a promis că nu va schimba legea, italiencele găsesc tot mai greu locuri pentru o procedură de întrerupere de sarcină sigură. Asta pentru că medicii ginecologi refuză să întrerupă sarcina din motive morale sau religioase. Peste 60% dintre ginecologii intalieni le refuză pe femei la avort.

Partidele italiene de opoziție au declarat că drepturile femeilor din Italia au primit o lovitură „grea” după ce parlamentul a adoptat o măsură a guvernului de extremă-dreapta al Giorgiei Meloni care le permite activiștilor anti-avort să intre în clinicile de consultanță care fac întreruperi de sarcină. Avortul este legal în Italia din 1978.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Citește și