• Trump va deveni primul fost președinte american care va fi judecat într-un proces penal.
  • Fostul președinte american a pledat nevinovat.
  • Procesul istoric al lui Trump va avea loc în timpul campaniei sale prezidențiale.

Donald Trump ajunge astăzi la tribunalul din New York. Este primul fost președinte american care va fi judecat într-un proces penal.

El este acuzat că și-a falsificat registrele de afaceri pentru a disimula o plată făcută lui Stormy Daniels, o fostă vedetă de filme pentru adulți, cu puțin timp înainte de alegerile din 2016.

Trump, în vârstă de 77 de ani, riscă o pedeapsă maximă de patru ani de închisoare dacă va fi condamnat, dar ar putea evita închisoarea și ar putea fi amendat în schimb.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Fostul președinte american a pledat nevinovat

Fostul președinte american a pledat nevinovat. Procesul istoric al lui Trump va avea loc în timpul campaniei sale prezidențiale, scrie BBC.

„Nu există precedent”, a declarat Alex Keyssar, profesor de istorie și politici publice la Școala Kennedy a Universității Harvard.

Procesul, care va începe luni cu selecția juraților, este de așteptat să dureze între șase și opt săptămâni și se va axa pe plata făcută de Trump fostului său avocat Michael Cohen.

Cohen, în vârstă de 57 de ani, susține că i-a fost cerut să îi plătească lui Daniels 130.000 de dolari în schimbul tăcerii acesteia cu privire la o presupusă aventură cu Trump, lucru pe care procurorii l-au descris ca fiind o încercare de a „influența ilegal” alegerile din 2016.

Citește și