• În iunie anul trecut, un procuror din Padova, în nordul Italiei, a cerut anularea a 33 de certificate de naștere emise pentru copiii unor cupluri de același sex din oraș începând din 2017.
  • Măsura a venit după ce guvernul premierului Giorgia Meloni a început să ceară consiliilor să înregistreze doar părintele biologic.
  • Activiștii pentru drepturile LGBT+ spun că procesul, care ar trebui să ajungă la un verdict spre sfârșitul lunii.

Copiii a zeci de cupluri de același sex din Italia ar putea vedea numele părintelui lor non-biologic eliminat din certificatele de naștere, potrivit unui proces în curs de desfășurare care ar putea decide în curând. În iunie anul trecut, un procuror din Padova, în nordul Italiei, a cerut anularea a 33 de certificate de naștere emise pentru copiii unor cupluri de același sex din oraș începând din 2017.

Primirea scrisorii [de la procurorul de stat] a fost ca și cum am fi primit o palmă”, au declarat pentru Sky News Valentina Bagnara și Daniela Ghiotto, un cuplu cu o fetiță de doi ani implicat în acest caz.

Măsura a venit după ce guvernul premierului Giorgia Meloni – care crede cu tărie că copiii ar trebui crescuți de părinți heterosexuali – a început să ceară consiliilor să înregistreze doar părintele biologic. Dacă numele meu ar fi fost șters de pe certificatul de naștere al fiicei mele, aș fi avut întotdeauna nevoie de autorizația scrisă a Valentinei. De exemplu, pentru a o lua de la școală sau pentru a o duce la o programare la medic”, spune Daniela, mama non-biologică.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Nu aș putea autoriza proceduri medicale care să salveze vieți și, în cel mai rău caz, dacă Valentina ar deceda, Caterina ar fi declarată orfană și ar putea fi adoptată”, a adăugat ea.

Activiștii pentru drepturile LGBT+ spun că procesul, care ar trebui să ajungă la un verdict spre sfârșitul lunii, este cel mai recent caz care evidențiază discriminarea cu care se confruntă părinții de același sex în Italia. Ceea ce a făcut posibil acest caz juridic este lipsa unei legi naționale care să protejeze drepturile copiilor din cuplurile de același sex.

Citește și