• Bogdan Naumovici, expert în publicitate: ,,Cred mai tare în lucrurile făcute cu oameni puțini și buni. Încep să mă enerveze oamenii medocrii. Nu mai cred în izbăvirea lor”.
  • Iulian Chifu, analist de politică externă: ,,Noi nu am atacat pe nimeni în istorie și, de principiu, suntem o țară mică. Avem o calitate a diplomației care ne permite să revendicam diverse poziții”.
  • Alina Greavu, creator de conținut: ,,Îmi place să fac simultan și ciorbă și scandal. Am fost printre primii oameni care au vorbit despre abuzurile  cazului de la Caracal”.
  • Iulian Chifu, despre războiul din Nagorno-Karabakh: „E un butoi de pulbere, care, în orice moment, poate să atragă toate puterile regionale și puterile globale”.

Alina Greavu: ,,Îmi place să fac simultan și ciorbă și scandal”

Primul invitat, Alina Greavu sau Aluziva, îți vorbește ce înseamnă să ajungi un creator de conținut cunoscut, dar și ce anume îi dă legitimitate și credibilitate în mediul online. 

,,Nu mă tem să vorbesc despre anumite chestii. Am fost printre primii care au vorbit despre abuzurile  cazului  de la Caracal. La 31 de ani, am trecut și eu prin niște abuxuri sexuale, nu a fost nimic grav.”

Acesta îți spune franc că știe să facă și ciorbă și scandal, însă în limitele bunului simț și pentru un scop pozitiv.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

,,Îmi place să fac simultan și ciorbă și scandal. Sunt oarecum recunoscută în industria asta că am gura mare, dar am gura mare cu bun simț, am respect și am o motivație pozitiva. Nu mă apuc să înjur oamenii pe internet.”

Alina Greavu este o susținătoare a cauzelor sociale, însă recunoaște că, fără ajutorului oamenilor de pe Instagram care fac donații, nu ar reuși să-și ducă misiunea la capăt.

,,Sunt foarte mândră că am luat un premiu special pentru susținerea cauzelor sociale. Există o fată în Arad care a rămas însărcinată în urma unui abuz sexual și eu sunt ca o soră mai mare pentru ea. Am reușit să strângem bani pentru a-i oferi un curs de hair stylist, am vrut să-i dau o meserie. (…) Nu este că sunt eu șmecheră, ci totul se datorează oamenilor de pe Instagram care au donat.”

Alina Greavu ,,Nu sunt în goană după like-uri”

Invitata lui Vlad Craioveanu recunoaște că nu are o rețetă care să-i aducă succesul sau like-uri pe rețelele de socializare. Totul a decurs de la sine: ea a postat, oamenilor le-a plăcut și au rămas s-o urmărească.

,,Nu sunt în goană după like-uri. Pentru unele persoane trebuie sa ai doar un decolteu generos si dorinta de a-l expune. Nu judec pe nimeni, dar pe mine nu mă reprezintă”, spune Alina Greavu.

Bogdan Naumovici, expert în publicitate: ,,Cred mai tare în lucrurile făcute cu oameni puțini și buni”

Bogdan Naumovici, fondator 23 Communication Ideas îți  povestește cum a supraviețuit zona de publicitate în pandemie, dar și cum a stat la capitolul creativitate în aceste luni de restricții și izolare la domiciliu.

,,Clienții mei au mers cu motoarele la minimum. A fost foarte multă nesiguranță pe piață. Am văzut niște cifre. Scăderile, pe undeva între 10-20%. Dar sunt inegale. Agențiile mici independente locale au avut cel mai mult de suferit. Nici nu știu ce urmează. Prima măsură, spre deziluzia mea a fost să tai salariile, pe la jumătatea lui martie, ceea ce pe mine m-a indispus destul de tare”, mărturisește Bogdan Naumovici.

Expertul în publicitate recunoaște că pandemia a schimbat cu totul modul de lucru în agenția sa.

,,Noi nu am mai fost la birou din martie. Pandemia a schimbat mult mediul nostru de lucru. Cred mai tare în lucrurile făcute cu oameni puțini și buni. Cu vârsta nu mai am răbdare. Încep să mă enerveze oamenii medocrii. Nu mai cred în izbăvirea lor. Altfel, în ceea ce înseamnă publicitate, nu m-a plictisit niciodata. O dată la trei zile facem altceva. Oamenii încep însă să mă plictisească.”

Bogdan Naumovici, despre calitățile omului din publicitate: Trebuie sa aibă foc sub fund”

Dacă te gândești să urmezi o carieră în publicitate, îți spune Bogdan Naumovici cam de ce calități ai avea nevoie.

,,Trebuie sa aibă foc sub fund. Este din ce în ce mai greu de găsit bunul simt. Apoi cred că trebuie să aibă, dar greu de găsit pe masură ce vin generațiile din urma, o curiozitate vie, dar care să nu se stingă”, spune Bogdan Naumovici.

Filmul „Zimnicea”, despre cutremurul din 1977

Bogdan Naumovici îți vorbește despre filmul ,,Zimnicea”, regizat chiar de el și care readuce în discuție un subiect despre care până în 2010 nu s-a scris nimic: cutremurul din 1977 din Zimnicea.

,,Eu l-am trăit. Aveam 9 ani cand tata m-a luat cu el să scoată oamenii de sub dărâmături. Abia în 2010 au început să se afle lucruri din Zimnicea, mai exact ce s-a întîmplat la cutremur”, mărturisește Naumovici.

Profesorul Iulian Chifu, despre Nagorno-Karabakh: ,,Avem un război total în care mor zilnic oameni”

Cu profesorul Iulian Chifu, analist pe politică externă, Vlad Craioveanu îți aduce în discuție un subiect extrem de sensibil: conflictul dintre forțele armate azere și armene din Nagorno-Karabakh, început în 27 septembrie și care se transformă mai mult cu fiecare zi, într-un război total, fără control.

,,Bugetul Apararii Azerbaidjanului este mai mare decât bugetul total al Armeniei. Nu există unul care are sau nu dreptate, trebuie să se așeze la masa tratativelor.  (…)

De data asta însa lucrurile nu mai merg așa. Rusia demonstreaza că și-a pierdut capacitatea de a gestiona conflictul. Avem un război total în care mor zilnic oameni. Avem lupte de teren, retrageri”, spune Iulian Chifu.

Iulian Chifu, despre războiul din Nagorno-Karabakh: ,,Rusia însăși are o problemă, nu are un cuvânt de spus și nu are trupe”

Vlad Craioveanu: Conflicte avem, dar vreo soluție există?

Iulian Chifu: Firește că există soluții, doar că trebuie să vrea, în primul rând, cele două țări, și, în al doilea rând, toți ceilalți aparținători. De fapt, e un butoi de pulbere, care, în orice moment, și asta ne afectează, poate să atragă toate puterile regionale și puterile globale, poate în mai mica măsură China.

Dar în rest, avem ciondăneala turco-franceză care se repercutează și din alte zone, deși acum sunt în negocieri, o avem și în Libia, și în Siria, iată acum în Nagorno Karabakh. Dorința Turciei de a intra la masa de negocieri, ea nu este în grupul de negocieri, ea nu este în grupul respectiv, face ca grupul OSCE să fie marginalizat, să fie trimis la plimbare. Rusia însăși are o problemă, nu are un cuvânt de spus și nu are trupe.

Iulian Chifu: ,,Noi suntem foarte buni la diplomație”

,,Noi nu am atacat pe nimeni în istorie și, de principiu, suntem o țară mică. Am participat la operațiuni internaționale. Avem propriile noastre interese, noi suntem foarte buni la diplomație. Avem reprezentare la nivel internațional. Avem o calitate a diplomației care ne permite să revendicam diverse poziții”, spune Chifu.

Iulian Chifu, despre dezbaterea Mike Pence – Kamala Harris

,,Fiecare a luptat pentru propriul sau electorat. Fiecare a vorbit pentru publicul lui. A fost asa o dezbatere suprarealistă. Fiecare și-a jucat rolul și și-a atins scopul. În schimb, am putut vedea cum arată America. În 2-3 zile vom ști cel mai bine cum vor arata sondajele”, a spus profesorul Chifu.

Iulian Chifu: ,,Un histrionic, un showman cum este Donald Trump nu va rata o asemenea ocazie. Se alintă”

Vlad Craioveanu: Ce părere aveți, vom avea parte de mult așteptata dezbatere dintre Biden și Trump din 15 octombrie? Trump a zis că nu vrea online.

Iulian Chifu: Eu cred că, într-o oarecare măsură, se alintă. Cred că vom avea dezbaterea. E posibil să apară o negociere în care unele elemente să se schimbe, cei doi să poată interveni unul peste altul, chestiuni tehnice, sau s-ar putea ca Trump să vină cu testul negativ și atunci dezbaterea se face fizic. Cred că este interesul lui Trump să facă acest lucru.

Pe de altă parte, Donald Trump a făcut o temă de campanie nouă, participă sau nu la negocieri, studiile arată că publicul american ar juca așa ceva. Unii mai comentează că ar fi formulele de ieșire a lui Trump, să aibă pe ce da vina, votul prin poștă, iată, n-am făcut dezbaterea față în față, pentru o eventuală pierdere a mandatului.

Cam acestea ar fi tipurile de reacție. Pe de altă parte, credința mea este că un histrionic, un showman, un real TV cum este Donald Trump nu va rata niciodată o asemenea ocazie, decât dacă are ceva cu relevanță mai mare pentru electoratul său decât asemenea prezență. Nu cred. Eu cred că vom avea o asemenea dezbatere și o vom comenta aici, la Aleph News.