• Jack Teixeira a fost adus vineri în fața unui tribunal din SUA.
  • Jack Teixeira, în vârstă de 21 de ani, se prezintă acum la un tribunal federal din Boston.
  • El a fost acuzat de sustragerea și păstrarea neautorizată a unor documente și materiale clasificate.

Suspectul pentru scurgerea de informații de la Pentagon, Jack Teixeira, a fost adus vineri în fața unui tribunal din SUA, scrie Sky News.

Jack Teixeira, în vârstă de 21 de ani, se prezintă acum la un tribunal federal din Boston.

El a fost acuzat de sustragerea și păstrarea neautorizată a unor documente și materiale clasificate.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Judecătorul spune că se califică pentru un avocat din oficiu, în timp ce Teixeira stă în haine de pușcărie alături de avocatul său.

Teixeira a fost arestat joi de agenți speciali înarmați până-n dinți, în urma unei anchete penale care a durat o săptămână și care a vizat divulgarea online a unor documente guvernamentale extrem de sensibile.

Documentele clasificate variază de la pozițiile militare ucrainene până la circumstanțele în care Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare.

Documentele nu au fost autentificate individual de către oficialii americani.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Jack Teixeira, un membru al Gărzii Naționale Aeriene a Statelor Unite, este principalul suspect în ceea ce privește scurgerile de informații clasificate de la Pentagon, cunoscute drept „Pentagon Leaks” .

Tânărul are 21 de ani și a fost arestat joi la Dighton, un orăşel rural situat în apropiere de Boston.

Jack Teixeira, care conducea grupul privat online Thug Shaker Central, de 20-30 de persoane, majoritatea tineri și adolescenți, se întâlneau pentru a discuta despre arme, meme-uri și jocuri video, potrivit New York Times. Grupul și legăturile dintre membrii săi s-au format în timpul izolării din cauza pandemiei de coronavirus.

Jack Teixeira este membru al Gărzii Naționale Aeriene americane

Anchetatorii cred că Teixeira, care e specializat în informaţii, a condus un grup online de discuţii pe care au fost postate documentele. Secretarul american al Justiţiei, Merrick Garland, a anunţat că acesta urmează să fie acuzat de divulgare neautorizată de informaţii clasificate din domeniul apărării naţionale, scrie presa locală citând CNN.

Mai mulţi agenţi FBI s-au dus joi la locuinţa lui Jack Teixeira, în Massachusetts, iar agenţi tactici puternic înarmaţi l-au arestat acesta, care purta un tricou şi pantaloni scurţi, în afara proprietăţii, „fără incidente” , a anunţat Merrick Garland.

Momentul arestării a fost surprins de o filmare aeriană în care se vede cum agenții FBI îi indicau suspectului să se îndrepte, ținând mâinile pe cap, spre un vehicul blindat. Într-o altă parte a filmării, tânărul, îmbrăcat cu un tricou și pantaloni scurți, este condus de agenți către mașină.

Jack Teixeira a fost acuzat de divulgarea neautorizată a unor infiormaţii clasificate din domeniul apărării, a precizat secretarul american al Justiţiei.

Citește și:

Revista „TIME” a publicat lista celor mai influenţi 100 de oameni din lume. Cine sunt aceştia

FOTO. Primul avion supersonic de antrenament din lume este scos la vânzare pentru 800 de mii de dolari. Cum arată interiorul

O chelneriță din Japonia a fost concediată după ce și-ar fi turnat propriul sânge în cocktailurile clienților